Читај ми!

Нови Сад се спрема за „Егзит“

Нови Сад ће 9. јула 15. пут бити музичка престоница Европе. „Егзит“ ће и ове године, према очекивањима организатора, померити границе посећености, а фестивал ће се, после четири дана и ноћи журке поред Дунава, преселити на плажу Јаз у Будви.

На Петроварадину се слажу последњи делови „Егзит“ слалагице. Главна од укупно 20 бина на којима ће наступити 500 извођача скоро да је готова. Чека је три дана финалног дотеривања, тонске пробе, а онда ће „Егзит“ авантуру отворити британска поп звезда Емели Санде.

Дан касније, на истом месту, пред публиком ди-џеј и продуцент Голди. Четири фестивалска дана и ноћи, журка и уз „Фејтлес“, Ману Чаоа, „Моторхед“.

Комплете карата купило је више од 40.000 посетилаца за јубиларни 15. „Егзит“ фестивал, а још нема података за број улазница за појединачне вечери.

Посетиоци фестивала долазе из 60 земаља, многи од њих биће смештени у „Егзит“ кампу, а и сав понуђен смештај у Новом Саду је готово распродат. Дакле, „Егзит“ авантура је заправо „Егзит“ машинерија, а то захтева и помоћ Града.

„Град Нови Сад, као и претходних 15 година, спремно дочекује све посетиоце, као и све туристе који долазе. Све градске службе и јавна предузећа су припремила и улепшала град. Ужурбано се завршавају последње припреме“, рекао је Владимир Стојковић.

Према његовим речима, Јавно градско саобраћајно предузеће ускладило је и проширило мрежу линија како би се приближиле локације на којој ће се одржавати фестивал, Петроварадинска тврђава, и Штранд, где ће камп бити смештен. 

Питање безбедности, како каже Стојковић, је ствар стандардне процедуре која се одвијала у претходних 15 година, а свако од искустава утицало је на то да се ниво безбедности стално повећава.

„Нови Сад је поносан што је овај највећи фестивал југоисточне Европе поникао и што се одржава у Новом Саду и његов значај је битан и за целу државу с обзиром на то да шири позитиван имиџ у целом свету о Републици Србији“, истиче Стојковић и, коментаришући евентуалне покушаје да се поједине услуге наплате више током фестивала, наглашава да су ранија дешавања утицала на то да Град спремно дочекује фестивал, појачан је рад комуналне инспекције, а и да су посетиоци упознати са ценама комуналних услуга.

Са Дунава, „Егзит“ се сели на Јаз у Будви и постаје "Sea Dance" фестивал. Тамо публику очекују „Продиџи“, Рошин Марфи, „Рудиментал“.

„Егзит“ авантура почиње 9. јула у Новом Саду, на Петроварадину и завршава се 16. јула у Будви.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару