Читај ми!

Бесплатна свирка бенда „Ућути пас“ испред Дома омладине

Сутра у 20 часова на „Платоу Милана Младеновића“ испред „Дома омладине“ публику ће забављати бенд „Ућути пас“.

Почели су са радом 2011. године, победници су „Београдског Демо Феста 2013“ на ком су Милан Савић (бас) и Радован Кушаковић (гитара) такође освојили награде за најбољег басисту и гитаристу.

Исте године улазе у финале Зајечарске Гитаријаде, отварају „Београдски бир фест“ и наступају по свим већим фестивалским бинама широм Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Од већих имена са којима су имали заједничке концерте издвојили би "Tea Break", „Lude Krawe“, „ДЛМ“, Елвис Куртовић. Музика који стварају окарактерисана је као моћна фузија више праваца зачињена саксофонским деоницама и све заједно уоквирена са два вокала који се одлично сналазе у било ком од наведених праваца.

У доброј мери ангажовани текстови се у неким тренуцима метафорично, а некад и директно хватају у коштац са основама човековог постојања и енергијом коју као биће оставља за собом била она позитивна или негативна.

Тренутно актуелни албум првенац под називом „Како да не, како да не, могу ти рећи да да“ на себи носи 10 нумера и издат је под етикетом "Nocturne Media".

„Албум је шаренолик, како музички тако и тематски. Једна од занимљивих ствари је та што од човека до човека свако има свог фаворита међу песмама. То ми се посебно допада јер ми је драго да наша музика допире до различитих људи, а не само до фанова неког одређеног правца“, каже Владимир Милинковић један од певача бенда.

„Ућути пас“ за себе кажу да су бенд који за основу има потребу за музичким изражајем и да различити правци у које упливавају из песме у песму за њих не представља препреку већ константни подстицај да покажу музичу и идејну повезаност свих рокенрол огранака.

„Када смо на проби осећамо се као деца која су доведена у неки забавни парк, свако од нас воли посебне играчке и има жељу да се поигра са њима али увек постоји она једна која нам је свима драга и која нас изнова и изнова тера да седнемо у наш ролеркостер са надом да ћемо на крају вожње имати још једну песму“, објашњава Владимир.

Владимир сматра да су концерти на Зидићу сјајна идеја: „Лично ја сам велики поштовалац уличних свирки као и било ког уметничког перфоманса на бетону градова. То је одличан начин да се обичном пролазнику који, с обзиром у каквој земљи живимо, има милион проблема на памети, привуче пажња и на тренутак му се отвори неки други, бољи свет“.

Бенд „Ућути Пас“ планира да у предстојећем периоду свира што више. „Припремамо неку врсту путовања по целој Србији али о томе ћемо кад склопимо све коцкице пошто их је тешко сакупити када све радиш у својој режији. Радимо на неким новим песмама, али се тренутно ипак фокусирамо на промоцију албума. У сваком случају настављамо да гурамо причу и не одустајемо од ње, никако“, закључује Милинковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи