Читај ми!

Овације за Кољу и „Гробовласнике“ у пуном Дому синдиката

Коља и „Гробовласници“ у суботу увече још пре првог одсвираног тона поздрављени су стојећим овацијама београдске публике у пуном Дому синдиката! Узбудљив и готово невероватан почетни призор званично првог концерта у каријери певача, гитаристе и аутора Николе Пејаковића Коље и његовог бенда „Гробовласници“.

Да ће публика са одушевљењем пропратити цео концерт било је јасно чим су се светла угасила. Наступ је протекао у потпуно еуфоричној атмосфери, а егзалтирана публика је добар део двочасовне свирке испратила на ногама.

Умели су присутни да препознају и осете јединственост Кољине музичке појаве, као и мајсторства гитаристе Воје Аралице, бубњара Декија Момчиловића, клавијатуристе Ивана Алексијевића Панчевца, басисте Николе Усановића и Даде Гајића, који је свирао акустичну гитару.

Све је почело уз My Pussy Belongs To Daddy, тему из давне 1957. као интро, а ретро атмосферу су употпуњавале лампе које су осветљавале сцену. Коља и „Гробовласници“ су, од песама које се налазе на Пејаковићева три албума, за почетак засвирали црнохуморну тему са првог – Да ли да венем или зрим.

Није Никола ширио много причу, али јесте своје добро расположење и видљиво задовољство призором пуне сале. Уз Младожењу се прихватио и усне хармонике, а онда нас је одвео у Маршала Бирјузова 8. Убрзо је на ред дошла и општепозната Удаде се ти за коња.

„Само да не рикнем до краја“, понесен емоцијама је изустио Коља и са колегама наставио путем који је, испоставило се, његовим највећим обожаваоцима и те како добро познат - Морам бити јак, И кад умрем...

Специјалан поздрав добили су Бањалука, Братунац и Требиње, а ка срећним фановима у публици полетела су и два диска са Николиним потписом.

B. J. Blues је публика, практично, сама почела, а недуго затим посебно упечатљиво је било извођење чувеног хита Рајко, уз пригушено светло. Убрзо је, међутим, све поново раздрмао Диско смрад, а у таквој атмосфери највећи фанови су успели чак и на бину накратко да се попну.

„Вечерас смо испунили сан, уз вашу помоћ“, из срца је рекао Пејаковић који је, за крај, са „Гробовласницима“ испунио жељу оних што су дуго скандирали Ужички хероин. Пошто су се, уз утро Ciao Bambina светла упалила, било је јасно да ће наступ протећи, баш као што је најављивано, без биса.

Коља и „Гробовласници“ несвакидашње емотивно и упечатљиво дебитовали су уживо на позорници. Сада, кад је лед пробијен на такав начин, реално је очекивати нове концертне успехе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару