Читај ми!

„Егзит“ се наставља у Будви

Највећа српска музичка манифестација „Егзит“, од следеће године биће организована и на Црногорском приморју – фестивал се након традиционалног одржавања на Петроварадинској тврђави, после једнодневне паузе, наставља „Егзит Си денс фестивалом“ на плажи Јаз у Будви.

Музички фестивал „Егзит“ биће идуће године одржан 15. пут на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, а потом ће, после једног дана паузе, бити настављен „Егзит Си денс фестивалом“ на плажи Јаз у Будви, најављено је у новосадској Градској кући.

Према новом концепту, под називом „Егзит авантура“, чувени фестивал ће на Петроварадинској тврђави бити одржан од 10. до 13. јула да би од 15. до 17. јула био настављен на најлепшој црногорској плажи, рекао је стратешки директор „Егзита“ Душан Ковачевић.

На конференцији за новинаре, на којој су учествовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Општине Будва Лазар Рађеновић, Ковачевић је нагласио да је „Егзит“ новосадски фестивал и остаће у Новом Саду заувек, односно онолико колико год то Новосађани буду желели.

Нови фестивалски концепт „Егзит“ је покренуо пре свега пратећи тренд европске фестивалске публике последњих година, да све више посећује музичке фестивале на мору.

Ковачевић је подсетио да је „Егзит“ ове године шести пут проглашен за један од 10 најбољих светских музичких фестивала и нагласио да, уколико жели да остане међу најбољима, мора да се прилагођава светским токовима у тој области.

Очекивање да нови фестивалски концепт - „Егзит авантура“ - значајно допринесе унапређивању туристичке понуде и Новог Сада и Будве, истакли су и челни људи два града.

Новосадски градоначелник Вучевић је рекао да су тај град и „Егзит“ стратешки повезани, наводећи да ће тај фестивал увек имати подршку Града, а да ће, у складу са овим новим видом сарадње, Нови Сад у својој туристичкој понуди промовисати и туристичку понуду Будве.

Та понуда посебно ће бити усмерена ка гостима из Велике Британије и Холандије, који су последњих година међу најмногобројнијим посетиоцима „Егзита“, напоменуо је Вучевић и додао да је једна од идеја новог фестивалског концепта да се гостима из иностранства, после боравка у Новом Саду, омогући да наставе своје дружење и уживање на једној од најлепших дестинација на Јадрану.

Вучевић је оценио да је успостављање новог концепта „Егзита“ изузетно важан догађај и још један корак у сарадњи не само братских градова Новог Сада и Будве, него и Србије и Црне Горе. Представници „Егзита“ најавили су да ће бити организован и превоз посетилаца „Егзита“ из Новог Сада до Будве и да су већ почели преговори о томе са аутобуским, железничким и авио превозницима.

Најавили су да ће 12. децембра почети акција продаје ограниченог броја улазница за 15. „Егзит“, по промотивној цени од 4.990 динара за четири дана, што је 60 одсто попуста од регуларне цене.

Они који купе пакет улазница у оквиру те акције, биће награђени улазницом за „Егзит“ авантуру у Будви, односно добиће бесплатно улазницу за „Си денс фестивал“ на Јазу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи