Читај ми!

„Елдорадо“ спреман да уведе ред на музичкој сцени

На питања како се данас снаћи у мноштву филмова, шта гледати или како направити ред на музичкој сцени, одговоре има редитељ и музичар Милутина Петровића, аутор књиге „52 идеална филмска викенда“ и оснивач групе „Елдорадо“. После београдског концерта и промоције албума, група је спремна је за турнеју.

Имао је 16 година када је, гледајући филм Сиднија Полака Коње убијају, зар не?, помислио да би свет филма могао бити његов свет, присећа се Милутин Петровић, редитељ филмова Земља истине, љубави и слободе, Југ југоисток, Аги и Ема.

Књига 52 идеална филмска викенда са предлозима остварења која треба погледати и сабраним текстовима о филму, једно је могуће путовање кроз историју филма, али и Петровићев својеврсни аутопортрет.

„Она је намењена пре свега младим људима којима је доступно читаво филмско благо. Они сада са Торента могу да скину шта пожеле, а управо због тога не знају шта да скину. Овде је један путоказ да их води кроз могуће делове пећине са чаробним благом, да им ја просто кажем: овде су рубини, овде су дијаманти, овде су дукати, па ви онда видите шта вам се свиђа“, објаснио је овај свестрани уметник.

Милутин Петровић, некадашњи члан групе Хероји са тројицом искусних музичара Зденком Коларом, Дудом Безухом и Душаном Ристићем Ристом, одлучио је да уради важан посао, попут момака из култног филма Хауарда Хокса, али на музичкој сцени.

„Да узме оружје којима се ми служимо, то су углавном гитара и бубњеви и да се избори за ред и укус у граду. Група 'Елдорадо' је класичан рок састав, попут група које су ту постојале током шездесетих и седамдесетих година“, истакао је Петровић.

После београдског концерта и промоције музичког првенца са 12 песама, група „Елдорадо“ спремна је за турнеју, да уведе ред по целој Србији. И биће, како гитара и бубањ кажу, обећава Милутин Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи