Читај ми!

„Егзит“ пуни кућне буџете Новосађана

Од 10. до 14. јула у Новом Саду 14. „Егзит“ фестивал. У току су завршне припреме како би град и ове године био добар домаћин десетинама хиљада љубитеља музике, али и доброг провода из целог света. Добра прилика за зараду. На сваком кораку огласи - издају се собе, станови, куће, чак и студентски домови.

Одбројавају се последњи дани до највећег музичког спектакла на Балкану. Четири дана уочи „Егзита", у Новом Саду осећа се фестивалска еуфорија.

„Био сам и прошлих година на 'Егзиту', али ове године мислим да ће бити најбоље. Волим 'Егзит' јер је најбоље место за забаву", каже један од поштовалаца овог фестивала.

„Буде пуно људи, младог света, то је лепо", истиче једна Новосађанка.

Постављање бина, кампа, уређење локација фестивала, промотивне активности. За организаторе много посла, али и један додатни.

„Као и сваке године 'Продиџи' је тражио здраву храну рецимо, тражили су да у сваком тренутку имају и боце са медицинским кисеоником. Ди-џеј Дипл је био маштовитији. Тражио је стара издања Плејбоја, животиње на надувавање, па чак и горилу", објашњава Јелена Галетин из организације „Егзита".

Пет фестивалских дана за многе Новосађане прилика је да зараде. На сваком кораку огласи - издају се собе, станови, куће, чак и студентски домови. Већи промет очекују и улични продавци и угоститељи.

„Студентски центар ће имати 700 гостију. Гости који долазе у домове прве категорије плаћају 10 евра, а гости друге категорије седам евра", наводи Горан Миловац из Студентског центра „Нови Сад".

А странце у Новом Саду спремно дочекују.

„Припремили смо бројне пропагандне материјале, у највећем броју су то мапе које подразумевају информације о смештајном капацитету, о томе шта се може обићи, предлози за пешачке туре, припремили смо и мапу са уцртаним објектима - установе културе, галерије и друга знаменита места", навела је Тихана Путин из Туристичке организације Новог Сада.

Од среде до недеље, хиљаде људи изаћи ће на „Егзит".

Организатори верују да ће број посетилаца бити већи него прошле године, када је за четири дана, фестивал посетило око 150.000 људи.

Традиционално, највећи број гостију очекује се из земаља региона, али и Велике Британије и Холандије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи