Читај ми!

И Ник Кејв на Петроварадину 14. јула

„Алтернативац без алтернативе“ Ник Кејв ће се са својим матичним бендом „Бед сидс“ придружити актуелној „Р:Еволуцији“ на овогодишњем „Егзиту“, у недељу, 14. јула, изводећи своје најпознатије песме из свих делова пребогате каријере, уз неизбежно представљање новог албума.

Неприкосновени краљ алтернативног рока, Ник Кејв, први пут на „Егзиту" извешће своје највеће хитове, на радост армије његових обожавалаца – којима је ове године подарио сјајан повратнички албум његове матичне групе „Бад сидс" (Bad Seeds), по имену Push The Sky Away, коjи је светска критика већ оценила као једно од најбољих издања ове године.

„Ник Кејв и 'Бед сидс' једна су од најзначајнијих појава на рок сцени у последњих 30 година. Кејвов енергично рокерски, а ипак високо стилизовани наступ, не оставља равнодушним све шири круг публике још од 1983. Ради се о уметничкој магији јединствене природе која у себи фузионише театралност једног Дејвида Боувија, рокерску експресивност једног Игија Попа и поезију мрачне стране живота једног Луа Рида", изјавио је Драган Амброзић, програмски селектор Главне фестивалске бине.

Сваки његов концерт посебно је интензиван доживљај о коме се потом дуго прича, а историја његових појављивања у нашим крајевима добар је пример за ову тврдњу.

Тако део наших градских локалних легенди његов митски први наступ 1990. у београдском СКЦ-у, у тренутку кад је био на прекретници излажења из андерграунд оквира ка општој слави, препричава и даље.

Много година касније, концерт Никa Кејвa и „Бед сидс" у Београдској арени 2008. изабран је од стране критике за најбољи страни концерт године у нашој земљи.

Коначно, гостовање његовог гаражног рок пројекта „Грајндермен" (Grinderman) на „Егзиту 2011", остаје у памћењу као један од најексплозивнијих наступа свих времена на Мејн стејџу.

На „Егзиту" 2013, Ник Кејв ће се придружити актуелној „Р:Еволуцији" на Мејн стејџу, у недељу, 14. јула, изводећи своје најпознатије песме из свих делова пребогате каријере, уз неизбежно представљање новог албума.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи