Читај ми!

Жестоки „Грин деј“ пред 12.000 људи

Славни калифорнијски панк-рок бенд „Грин деј“, одржао је синоћ концерт у Доњем граду Београдске тврђаве, у оквиру једнодневног „Белгрејд колинг фестивала“, одушевивши око 12.000 обожавалаца.

На Калемегдану је пред око 12.000 обожавалаца наступила позната панк група „Грин деј", звезда другог „Белгрејд колинг фестивала".

Тачно у 22 часа, као што је било предвиђено, након загревања уз „Атеист реп", „Суперхикс" и „Хладно пиво", на сцену су изашли чланови састава „Грин деј" и започели први концерт у овом делу света песмом 99 Revolution, што је назив и њихове актуелне турнеје.

„Волимо те, Београде! Подивљајте! Руке увис!", узвикивао је фронтмен Били Џо Армстронг, а публика га је слушала, еуфорична од самог почетка.

Већ у следећој нумери Know Your Enemy Армстронг је затражио да неко из фан пита дође на сцену и помогне му. Девојка коју је извео, потрчала му је у загрљај, отпевала део рефрена, а затим се затрчала и бацила назад у публику.

Жесток, динамичан темпо и одлична комуникација са публиком од првог минута трајали су током целог концерта, све допуњено одличним светлосним ефектима и праћено бурним одговором задовољних фанова.

Прелазили су са песме на песму без предаха, Армстронг је све време трчао са једног краја бине на други и обраћао се публици са „Београде, Србијо, руке горе, волимо вас".

Усклици су се проломили Београдском тврђавом када је током песме Stop When The Red Lights Flash узео српску заставу и њоме прекрио главу, настављајући да свира. Махао је заставом, а публика је вриштала.

„Свираћемо целу ноћ, јер смо у Београду и ово је посебна ноћ за све нас. Хоћу да вас све чујем", узвикивао је музичар праћен еуфоричним гласовима хиљада фанова, а затим је развио заставу што је проузроковало још бурније реакције окупљених.

Неуморни и енергични Били Џо је чак тражио од бенда да застане са свирањем како би се само публика чула, а за Holiday је захтевао гашење светла на бини да би посетиоце пред собом осветлио само једним рефлектором који је држао у рукама.

Boulevard of Broken Dreams препустио је публици да отпева, а онда је клекнуо и поклонио им се у знак поштовања и на српском рекао „хвала".

Необични шешири на главама чланова популарног састава били су најава мелодије King for a Day и својеврсне представе коју су приредили као малу паузу након брзог прелажења са песме на песму.

Званични део концерта завршили су са Nuclear Family и Minority, уз Армстронгово понављање „хвала" на српском и енглеском језику.

Уз први такт American Idiot, када се бенд вратио на бис, окупљени су били одушевљени, а за крај балада Brutal Love и светло упаљача на Калемегдану.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи