Читај ми!

Вокални пејзажи Јелене Јововић и „Тетратоунс-а“

Интернационална џез дива Јелена Јовичић са пратећим бендом „Тетратоунс“ одржаће концерт у Mikser House 23. маја. Публика ће моћи да ужива у звуцима џеза, бразилске поетике и поп мелодије у урбаним аранжманима. Улаз је слободан.

У клубу Mikser House 23. маја Јелена Јововић ће одржати концерт са пратећим бендом „Тетратоунс". Почетак наступа заказан је за 21 сат, а улаз је бесплатан.

Концертом ће се Јелена представити као суверена вокална солисткиња чији је израз обликован џезом, афричким ритмовима, попом и роком. Са бендом „Тетратоунс", који чине Бојан Ивковић (бубањ и перкусије), Милан Павковић (контрабас), Горан Потић (гитара), са специјалним гостима Филипом Булатовићем (клавијатуре) и Јасном Јовићевић (алт, сопран, саксофон, флаута).

Пред наступ у Mikser House, Јелена је публици најавила да ће на концерту свирати све што публика воли, што не зна да постоји и оно што није веровала да може да доживи.

Музичко путовање где је за кормилом брода Јелена Јововић, која се са својим интернационалним искуством већ опробала на неколико континената, певајући на четири језика, биће испуњено уживањем и пејзажима које она својим гласом осликава.

Јелена Јововић је завршила студије џез музике на Универзитету уметности у Грацу, Аустрија. Добитник је аустријске стипендије за таленте, а џез певање је учила код неких од највећих џез извођача нашег доба.

Наступала је као вокални солиста Big Band Sud, Wienna Art Orchestra, остварила је интернационалну сарадњу са значајним европским и америчким музичарима (Chuck Israels, Klaus Reible, Johannes Enders, Bob Mover, Alan Praskin), и учествовала на великом броју еминентних европских џез фестивала са саставом Sunergia.

Године 1998. године на позив Универзитета Уметности у Кејп Тауну одлази за Јужноафричку републику, и оснива катедру за џез певање, прву у овој земљи.

Педагошку делатност проширује на Преторију, Јоханесбург и Дурбан, истовремено сарађујући са еминентним музичарима овог континента (Winston Mankuku, Jony Foure, Kaya Mahlangy).

Године 2002. године се враћа у родни Београд, где осим ангажмана вокалног солисте Биг Бенда РТС-а, чији је била и уметнички руководилац, предаје џез певање у МШ Станковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи