Читај ми!

„Незаустављиви“ Сатријани

Један од најбољих гитариста свих времена Џо Сатријани коначно је избацио дуго очекивани албум "Unstoppable Momentum". Одлучио сам да се не обуздавам у испробавању нових ствари, а све у циљу мог музичког истраживања, каже легендарни гитариста пред долазак у Београд 24. маја.

Гитариста Џо Сатријани објавио је нови албум Unstoppable Momentum (Незаустављиви импулс), ког промовише на европској турнеји у оквиру које ће одржати концерт 24. маја у Сава центру у Београду.

"Одлучио сам да се не обуздавам у испробавању нових ствари. Нови људи су у бенду, нове песме, ако треба сечем песме на пола или свирам унатрашке. Шта год да ми падне на памет, све је у циљу наставка мог музичког истраживања", каже Сатријани.

За снимање албума "Unstoppale Momentum", са 11 нових композиција које "свака иде у различитом правцу и садржи разнолике музичке утицаје", Сатријани је одлучио да ризикује и окупи нови пратећи бенд, у коме су били клавијатуриста Мајк Кинели, басиста Крис Чејни и бубњар Вини Колајута.

"Кинели је био лак избор. Бриљатан је и на гитари и на клавијатурама, али узео сам га пре свега због клавијатура, јер их свира са становишта гитаристе, што је јединствено. Што се тиче баса, тражио сам неког ко може свирати различите музичке стилове, а Чејни је члан ''Jane's Addiction" и разуме да звук и енергија носе поруку важнију од технике свирања. За бубњара сам тражио неког ко може доћи и стварно изненадити све како свира! Ризиковао сам, али је испало сјајно, од прве минуте ујединили смо се и стварно 'развалили' песме", истиче Сатријани.

Албум "Unstoppable Momentum", који је са продуцентом Мајком Фрејзером сниман почетком године у студију ''Skywalker Ranch'' у САД, објављен је 7. маја, а претходио му је у априлу спот за песму "A Door Into Summer", која прославља долазак лета и пустоловина, забаве и одрастања.

''То је ствар о мојим успоменама на средњу школу. Те успомене трају читав живот и још ми дају добар осећај кад лето пристигне", каже Сатријани.

Према његовим речима, снимање песме блиске срцу увек научи човека нечем новом о самом себи.

Пратећи бенд на предстојећој турнеји која посећује Београд чиниће поред Кинелија за клавијатурама и на гитари, басиста Брајан Белер и бубњар Марко Минеман, а Сатријани је још пре месец дана поручио да је веома узбуђен што ће са новим бендом разваљивати бину.

Улазнице за концерт Џоа Сатријанија 24. маја у Београду могу се наћи на благајни Сава центра и преко мреже Евентим по ценама од 1.800, 2.100, 2.500 и 3.000 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи