Читај ми!

Снага техно звука на „Егзиту“

„Денс арену“ ове године окупираће мајстори техно звука. После Пан-Пота и Матадор Лајва долазак на „Егзит“ најавили су визионари електронске музике Џеф Милс, Метју Џонсон и Грегор Трешер!

Три визионара електронске музике, који својим радом померају границе техно жанра, Џеф Милс, Метју Џонсон и Грегор Трешер долазе на „Егзит"! Уз већ потврђене наступе Пан-Пота и Матадор Лајва, три чувена ди-џеја и продуцента представиће публици историју и бескомпромисну снагу техно звука.

Џеф Милс у Денс арену доноси своју непоновљиву технику миксовања и стил који је умногоме утицао на развој комплетног техно покрета.

Популарни ди-џеј, продуцент, музичар, фотограф, редитељ и, пре свега, уметник не посустаје ни после више од двадесет година на сцени.

Успех покретача детроитске техно школе, оснивача најпознатије урбане музичке организације „Андерграунд резистанс" и носиоца титуле Витеза уметности Француске лежи у константној иновацији.

„Никада нисам био особа која се држи прошлости. Када сам напустио Детроит и 'Андерграунд резистанс', оставио сам их заувек. То можда није била добра ствар, али ми је помогла у стварању нових идеја", објаснио је Милс.

Један је од најпродуктивнијих стваралаца техно жанра са више од 20 албума и више од стотину других издања.

Канадски продуцент Метју Џонсон, као и Миллс, фигурира као представник школе слободне мисли техно музике. Неоптерећен трендовима, Џонсон је створио свој карактеристични стил комбинујући аналогну технологију и драматичне тонове.

Нумере овог мајстора атмосфере су део каталога престижних етикета „Компакт", "Sub Static" и "М_nus". После Берлина, Мајамија, Ибице и Токија, овај уметник ће и публици Денс арене представити своје виђење техно музике кроз спектакуларни живи наступ.

Путовање кроз историју техна употпуниће Грегор Трешер, који ће се публици на „Егзиту" представити живим наступом.

Музика немачког продуцента, прожета дубоким бас линијама и јаким утицајем електро музике осамдесетих година лако је нашла пут до шире публике, па је 2008. године његова песма A Thousand Nights била најпродаванија техно нумера на интернету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи