Читај ми!

„Ништа“ од „Јарбола“

„Кратки уметнички филм“ који прати нумеру „Ништа“, група „Јарболи“ представила је данас својим обожаваоцима. На крају осмоминутног спота који је режирао Растко Петровић, певач Борис Младеновић скида све са себе.

Београдски „Јарболи" објавили су данас нови спот за песму Ништa, са актуелног албума Забава.

Специфичан је по осмоминутном трајању, форми кратког уметничког филма и улози која је захтевала од фронтмена Бориса Младеновића да се скине потпуно наг!

„Одлучили смо да се поиграмо филмским језиком. Слика није само подршка за звук него слика има своју емоцију која је у игри са песмом. Нема дијалога, нема ничега, све је у емоцији, у некаквом апстрактном наративу", објашњава Младеновић.

У споту Ништа, који су режисер Растко Петровић и директор фотографије Александар Павловић снимали током фебруара и марта у околини Гружанског језера код Крагујевца, Младеновић игра незнанца који у глуво доба ноћи трчећи срља кроз природу, скидајући део по део одеће са себе.

„Изгледа да постоји још нешто од егзибиционизма у мени. Ако знам зашто то радим, радо се скинем", кратко је објаснио гитариста и певач.

Ипак, појавити се потпуно наг у споту био је најмањи проблем и искушење за Младеновића, који истиче да му је на снимању доста муке задавала прилична хладноћа, услед које су му се боса стопала лепила за асфалт.

„На улазу у језеро било је ситних шкољки и шута који се убада у стопала, што је било прилично непријатно. Проблем је био и недостатак кондиције у комбинацији са хладноћом", каже музичар.

У пар наврата Младеновић је мислио да ће се онесвестити и исповраћати од трчања и напора: „Тако да ми на крају само скидање није тешко пало. Ту сам могао да уживам што радим нешто потпуно ненормално".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије