Читај ми!

Млади бендови у клубовима Савамале

Групе "CheGuerillaz", "Dottheeye Band", "Black Cat Bone", "Jazzveze" и "Jazz ups" представиће се београдској публици у оквиру овогодишњег издања "Berklee Clinics Belgrade".

У клубовима Савамале, од 8. до 11. новембра, представиће се млади бендови чији су чланови добитници стипендија за Музички колеџ „Беркли" или учесници овогодишњег и претходних издања "Berklee Clinics Belgrade", најавио је данас организатор.

Бендови "CheGuerillaz", "Dottheeye Band", "Black Cat Bone", "Jazzveze" и "Jazz ups" наступиће у Културном центру „Град" и клубовима „Младост" и „Бранков".

Програм "Berklee Clinics Belgrade 2012" отвара ново поље сарадње сервиса за развој културе и уметности „Мултикултиватор" са престижним колеџом и укључује Србију у интернационалну мрежу коју је „Беркли" развио у циљу артикулације и унапређења савременог музичког образовања.

Крајем прошле године „Мултикултиватор" је покренуо иницијативу за оснивање регионалне мреже едукатора у области музике, чији је циљ да унапреди и осавремени едукацију у овој области кроз динамичан процес размене знања и методологије са чланицама Беркли интернационалне мреже (Berklee International Network-BIN).

Мрежу чини 15 реномираних институција из САД, Бразила, Јапана, Малезије, Немачке, Финске, Ирске, Француске, Грчке, Шпаније, Израела, Кореје, Еквадора, Порторика, Аргентине...

Представници „Мултикултиватора" Владимир Ђорђевић и Милош Ранђеловић учествовали су на овогодишњем БИН самиту, који је од 18. до 20. јуна одржан у Валенсији и представили су платформу за умрежавање едукатора у музици и унапређење квалитета музичког образовања у Србији и региону.

Ове године фокус програма "Berklee Clinics Belgrade" је размена предавача у области музичке продукције, снимања, електронске продукције и дизајна звука.

Своја искуства у овим областима са студентима продукције у Београду и Новом Саду поделиће шеф Одсека за музичку продукцију и снимање Роб Јазко и шеф Одсека за електронску продукцију и дизајн звука Мајкл Бирyло, а пратећи програм представља ревија младих бендова чији су чланови учествовали у програмима "Berklee Clinics Belgrade".

Током претходних година кроз програм "Berklee Clinics" прошло је више од 500 музичара и продуцената и више од 50 едукатора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи