Читај ми!

„Продиџи“ довео свет у Београд

Око 20.000 људи из Србије, региона, Енглеске, Немачке, Летоније и Аустралије уживало је на Калемеданској тврђави у спектакуларном "Warrior's Dance" фестивалу на којем су главне звезде били момци из „Продиџија“. Oсим старих хитова попут "Voodoo People", "Smack My Bitch Up" и "Breathe" бенд је извео још необјављене нумере.

После Токија и Лондона, Београд је био домаћин "Warrior's Dance" фестивала који је окупио у Доњем граду Београдске тврђаве око 20.000 људи и 30 извођача. Звезда вечери био је познати британски бенд „Продиџи".

У неку руку домаћини, с обзиром на то да је њихов Фестивал, појавили су се на сцени пола сата после поноћи када је музика на осталим бинама утихнула, те је цела Београдска тврђава била усмерена на њихов музичко-визуелни спектакл.

Пола сата пре њиховог наступа публика је почела да пристиже у великом броју, те је постајало тесно око централне бине, где су публику загревали ди-џеј сетови Каспе и Зан Лова.

Већ са нумером Breathe публика је „подивљала", а осим старих хитова Smack My Bitch Up, Firestarter, Voodoo People, „Продиџи" је представио и нове песме са шестог албума радног назива How To Steal a Jetfighter, који треба да објаве ове године.

Хиљаде људи и после вишесатних концерата, неуморно је скакало уз хитове британског бенда познатог по одличним журкама и невероватној размени енергије са публиком.

Међу посетиоцима, према речима организатора, највише је било фанова из Србије и региона, али и љубитеља електро звука из Енглеске, Немачке, Мађарске, Румуније, Бугарске, Грчке, па чак и из Летоније, Аустралије и Америке.

Пре „Продиџија", на три бине од 18 сати су се смењивали ди-џејеви и бендови, међу којима и панк бенд из Хрватске „Лолобриђида", док су атмосферу на почетку загрејали састав „Хекс" из Словеније и "Kill Me Laser" из Београда.

Велику пажњу привукао је програм на "Take Me To The Hospital" бини где су свирале групе тврђег звука - београдски панк рокери "Tea Break", увек јединствени реге кросовер бенд "Eyesburn", затим „Ритам Нереда", као и „Гоблини".

"Invaders Must Die" бина била је резервисана за београдску реперку Сајси ем-си, ди-џеја Дамјана Елтека, Јамајканца Вентија Ведеду.

После „Продиџија", до раних јутарњих часова публика је остала да испрати наступе нове америчке дабстеп звезде Скрилекса, домаћег музичара Хорнсмана Којота и представника београдске андерграунд хип-хоп сцене окупљених под називом „Све барабе".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару