Читај ми!

Спремите се за десети „Бирфест“

Пред љубитељима квалитетног рок звука и пива је шест дана одличне забаве. На београдском Ушћу наступиће око 40 најбољих бендова из читавог региона, а организатори најављују да ће посетиоци моћи да пробају педесетак врста напитка по којем фестивал носи име.

Десети „Бирфест" (Beer Fest) почиње у уторак у 18 часова, а публика на Ушћу ће током Фестивала, који ће овог пута трајати дан више, моћи да чује око 40 бендова и проба око 50 врста пива.

Првог дана Београђане и госте српске престонице са бине ће поздравити "The Horsemen", „Тони Монтано", „Вива вокс", "Belgrade Blues Factory", Кики Лесендрић и „Пилоти", „Електрични оргазам", „Плејбој" и „Вампири".

Међу групама које ће до 19. августа забављати публику биће и великих имена са простора бивше Југославије попут „Црвене јабуке" и „Плавог оркестра" из Босне и Херцеговине, затим „Психомодо попа" и „Хладног пива" из Хрватске, „Сидарте" из Словеније и гитаристе Влатка Стефановског из Македоније.

„Ју група", Рамбо Амадеус, „Обојени програм", „Галија", Дадо Топић и "Time After Time", Инспектор Блажа и „Кљунови", само су неки од најављених извођача јубиларног издања београдског фестивала.   

„Цене пива биће ниже него у кафићима, а скупље него у радњама. Улаз је бесплатан и мислим да ће 'Бирфест' бити приступачан за све", открио је Бети представник Београдске културе мереже, организатора Фестивала, Дејан Грасић.

У организацији Фестивала учествује око 3.000 људи, за безбедност учесника и посетилаца бринуће се око 300 припадника обезбеђења, као и полиција на коњима и патроле Жандармерије.

„Неко ће рећи да је то превише, али морамо да научимо да се понашамо. Кад научимо да се понашам и мере обезбеђења ће бити мање", казао је Грасић.

Прошле године на „Бирфесту" десет особа у публици је убодено ножем, а за тај напад недавно су осуђени Љубомир Трифуновић (20), Јован Јеремић (22) и Александар Радовић (22). Трифуновић на седам година затвора, Јеремић на пет година и девет месеци, а Радовић на осам месеци затвора.

Простор у близини Ушћа на којем ће се одржавати Фестивал данас је обишао и председник општине Нови Београд Александар Шапић, који је позвао Београђане и све госте Фестивала да се понашају како је примерено.

„Хајде да покажемо да смо добри организатори оваквих манифестација и добри домаћини свима који долазе у Београд", нагласио је Шапић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару