Читај ми!

Ватрени „Ганси“ за крај

Велика очекивања публике на Тврђави последњег дана „Егзит“ фестивала оправдали су легендарни „Ганси“, три сата прашећи на Главној бини. Грамофонима у „Денс“ арени владао Лоран Гарније, а фестивал традиционално, у јутарњим часовима, затворили ди-џејеви Марко Настић, Дејан Милићевић и Марко Милосављевић.

„Ганс енд рoузис" (Guns 'n' Roses), највеће звезде овогодишњег „Егзит" фестивала, приредили су публици на Главној бини незаборавни спектакл, пропраћен ватром и специјалним ефектима.

Први обожаваоци групе су заузели своја места у првом реду већ по отварању капија фестивала, те су стрпљиво, све до петнаестак минута пре поноћи, чекали да почне концерт.

А легендарни „Ганси" су на бину изашли са закашњењем од скоро 40 минута, но, упркос томе, публика на почетку у глас запевала један од највећих хитова Welcome to the Jungle.

Да су Аксл Роуз и бенд испунили очекивања публике сведоче и песме Sweet Child of Mine, November Rain, које су у публици изазвале посебно велико одушевљење.

Концерт легендарних рок звезда трајао је близу три сата, што је једна од најдужих свирки у историји овог фестивала.

Након наступа, Ексл се повукао у бекстејџ, где је остао све до раних јутарњих часова, а за то време трајао је „Гарден партy" на коме су се чланови „Ганса" дружили са двадесетак обожаватељки бенда.

„Ганс 'н' роузис" су били гости у Новом Саду пуна два дана, уз закупљен цео спрат хотела, а Ексл ће остати запамћен и по испијању домаћег пива, на коме је инсистирао све време боравка у Новом Саду, као и по свирању клавира у хотелском фоајеу, на одушевљење осталих гостију и посетилаца.

На Главној бини су око 21 сат наступили и млади аустралијанци „Волфмадер" (Wolmother), а публика је најбоље реаговала на њихов сингл Woman, који им је 2007. године донео прву Греми награду за најбоље хард рок извођење.

Домаћа подршка на „Мејн стејџу" последње вечери „Егзита" били су бендови „Жене кесе" и чувени „Партибрејкерси", који су свирали у првом делу вечери и пред, у том тренутку, још релативно празним простором испред бине.

Последње вече фестивала на „Фјужн" бини обележио је сјајан наступ шведског електро поп бенда „Литл дрегон" (Little Dragon), а певачица јапанског порекла Јукими Нагано својим гласом одушевила је присутне.

Наступ бенда „Литл драгон" почео је око 22.30. Пре њих су наступили све популарнији „Дјечаци" из Хрватске. Судећи по громогласном певању публике „Дјечаци" су постали један од најпопуларнијих бендова у региону.

Наступе на „Фјужн" бини затворили су Београђани „Ајсбурн" (Eyesburn), један од најомиљенијих домаћих бендова публике, који се поново окупиo крајем прошле године након дуже паузе.

Наступ је почео у касним јутарњим часовима, али је простор испред бине био попуњен до последњег места.

У „Денс арени" последњег дана фестивала наступио је ди-џеј двојац „Најф парти" (Knife Party), састављен од некадашњих чланова бенда „Пендулум".

Након тог наступа, грамофоне је преузео чувени Лоран Гарније, кога је публика нестрпљиво очекивала, а он је оправдао репутацију ди-џеја који страствено воли музику и коме је главни циљ да људи уз њу непрестано плешу.

„Денс арену" су традиционално затворили ди-џеј Марко Настић, заједно са Дејаном Милићевићем и Марком Милосављевићем, а њихов "Back to Back" наступ почео је у 6.30 ујутру, што није сметало најупорнијим посетиоцима фестивала који су на јутарњем сунцу плесали до самог краја.

Последњи тактови пуштени са грамофона ова три ди-џеја и званично су означили крај 13. по реду „Егзит" фестивала.