Читај ми!

„Егзит“ под маскама

Друго вече 13. „Егзита“ обележили су хитови енглеског електро-поп састава „Њу oрдер“ и оригиналне маске великог броја посетилаца маскенбала поводом петка 13.

Наступ енглеског електро-поп састава „Њу ордер" (New Order) и маске неопходне темпераментнијим посетиоцима због петка 13. били су главно обележје другог дана „Егзит" фестивала, који се до 15. јула одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Једна од најважнијих електро-поп група свих времена, први пут се представила публици у региону, а њихов наступ на централној фестивалској бини добро је загрејао публику које је било знатно мање у односу на претходну ноћ када је наступио „Дјуран дјуран" (Duran Duran).

Свој премијерни наступ на тлу југоисточне Европе „Њу ордер" започео је хитовима Elegia и Regret, да би њихов најславнији хит Blue Monday, који се нашао високо на светским топ листама, када је објављен оригинално 1983. године, али и репризно 1988. године, и 1995. године, потпуно разгалио ионако добро расположену публику.

Добром расположењу посетилаца сигурно је допринела и слављеничка атмосфера обележавања петка 13. који има симболичну везу с „Егзитом", јер је ово 13. издање фестивала.

Због тога су организатори позвали госте да на Петроварадинску тврђаву дођу маскирани, а том позиву се одазвао приличан број, пре свега, посетилаца из иностранства.

На „менију" су биле различите маске од најобичнијих шара по лицу и челу до одела која би без проблема конкурисала за награде на највећим маскенбалима.

На Главној бини, као увод у централни догађај вечери, наступио је и њујоршки састав "Hercules and Love Affair", док су у „Денс" арени „царeвали" Немац из Франкфурта Роберт Диц и тамнопути Американац из Детроита Кени Ларкин, а највећу журку направио је Чилеанац Лусијано, типичан представник латинског техна.

Велико интересовање посетилаца код „Фјужн" бине привукао је словеначко-хрватски састав „Лолобриђида", направивши изванредан увод за наступ енглеских панкера „Тој долс" (Toy Dolls), а тачку на „ватрено" вече на „бини уједињења" ставиле су феноменалне домаће снаге „Гоблини".