Читај ми!

Поп спектакл у краљичину част

Музичари који су прославили Велику Британију, Роби Вилијамс, Пол Макартни, Том Џонс, Џеси Џеј, група "Madness" и многи други наступили су испред Бакингемске палате у част краљичином дијамантском јубилеју. Би-Би-Си је оценио да је ово један од најспектакуларнијих догађаја приређених у Британији.

Британска краљица Елизабета била je домаћин великог поп концерта, уприличеног у оквиру четвородневног обележавања дијамантског јубилеја – 60 година од њеног ступања на престо.

У краљевској ложи су седели принц Чарлс са супругом Камилом и принчеви Вилијам и Хари.

Концерт је отворио Роби Вилијамс који је отпевао свој хит Let Me Entertain You, а затим је наступила група "Black Eyed Peas" са песмом I Gotta Feeling.

Највећи аплауз добили су извођачи ветерани: Клиф Ричард, Том Џонс и Ширли Бејси са песмом Diamonds Are Forever.

На величанственом концерту испред Бакингемске палате наступили су још Пол Макартни, Стиви Вондер, Елтон Џон, Кајли Миног, Џеси Џеј и група "Madness", која је с крова палате од 775 соба извела свој велики хит Our House из осамдесетих година.

Музичком догађају присуствовало је десетине хиљада људи који су купили улазнице, а још много више људи окупило се у оближњим парковима.

Британска телевизијска мрежа Би-Би-Си преносила је концерт уживо уз речи да је то „један од најспектакуларнијих догађаја који су икада приређени у Британији".

У башти Бакингемске палате пре концерта је приређен пикник на који је било позвано 12.000 добитника на лутрији, као и велики број истакнутих званица.

Сваки гост добио је корпу с разним посластицама – димљеним шкотским лососом, леденом супом од поврћа, пилетином, сирем, чајним колачићима и колачем од јагода узгајаних на Елизабетином имању, навео је Би-Би-Си.

У корпи се налазила и британска застава и пластична кабаница за случај да почне киша.

Нажалост, концерту није присуствовао супруг британске краљице Елизабете Друге, принц Филип, који у суботу пуни 91 годину, а који је смештен у болницу због инфекције бешике и неће присуствовати остатку прославе краљичиног дијамантског јубилеја, јер ће због предострожности остати у болници на посматрању неколико дана.

Њих двоје су у браку 64 године.

Четвородневна свечаност завршава се сутра мисом захвалности у катедрали Сент Пол, после које ће уследити процесија кочија од Вестминстера до Бакингемске палате где ће се краљица с балкона обратити окупљенима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару