Читај ми!

Крај „Миксера“ уз музику

Истанбулски авангардни рок бенд "Replikas", али и домаћи музичари "Brickwall Brigade", Марко Милосављевић и „Маргита је мртва“ само су неки од извођача који ће наступати на завршној вечери „Миксер“ фестивала. Осим музичких дешавања, на програму су и радионице, изложбе и такмичења.

Четврти „Миксер" фестивал који је почео 25. маја широм територије Савамале завршава се данас, а организатори су припремили богат музички програм.

Последње фестивалске вечери у „Миксер хаусу" све заинтересоване очекује јединствени истанбулски авангардни рок бенд ''Replikas'', након кога ће наступити домаћи двојац ''Brickwall Brigade'', једна од најутицајнијих личности у историји техно-попа Данијел Милер, као и Марко Милосављевић.

На „Миксер Туборг" бини наступиће ''Super Size She FM'', ''Bitipatibi Live'', ''High Places'', ''Chad Valley'', ''33-10-3402'', а програм затварају ''Parrish Monsters'' и ''Schwabe''.

На „Пароброд'' бини наступа домаћи андерграунд електро састав „Маргита је мртва'', а од поноћи следи ди-џеј "afterhour" програм током којег ће наступити Вања Бурсаћ, Дада Селектах, Немања Вановић, Сажа Потежица, Немања Јехличка.

Деветог дана „Миксера", свим заинтересованима организатори фестивала препоручују да посете „Фемиксер" фестивал женског стваралаштва, који осим вечерњег прозно-музичког програма у клубу „Двориштанце'', од 12 часова организује и графити радионицу и осликавање мурала на углу Травничке улице и Браће Крсмановић.

Данас ће моћи и да се види и поставка индустријског дизајна са одабраним радовима два такмичења "Ghost Project" и "Young Balkan Designers" у хотелу „Бристол", док ће сви посетиоци у „Симпо" студију у вечерњим сатима видети пројекат "Distorted Mirror".

Биће представљени стрипови и графички радови који се баве сновима у којима се појављују познате личности. Аутори су уметници из САД, Јапана, Немачке, Француске, Пољске, Италије, Србије.

За завршницу фестивала чуване су и две креативне радионице за најмлађе у Вучиној кући на којима ће се деца упознати са тим шта је то рециклажа и чему она служи и забавити се уз прављење колажа, цртање и бојење и друге креативне активности.

Сви садржаји „Миксер" фестивала су бесплатни, а изложбене поставке у згради Београдске задруге (Геозавод) су отворене до 25. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару