Читај ми!

Буку доноси "Faith No More"!

Амерички сасатав "Faith No More" потврдио је долазак на фестивал "Belgrade Calling" и поручио публици да спреми ракију, јер они доносе добар провод и много буке. Момци из Сан Франциска, којима се српско национално пиће очигледно допало током претходне посете, наступају 29. јуна.

Популарни рокери из Сан Франциска, група "Faith No More" спремају се за наступ 29. јуна на овогодишњем фестивалу "Belgrade Calling", а фанове су путем званичне странице на Фејсбуку позвали на фестивал уз поруку на српском језику: „Србија, доносимо буку, можете донети ракију".

Оснивач бенда, басиста Били Гулд, у разговору са организаторима „Авалон продукцијом", рекао је да момци покушавају да дођу и свирају у Београду већ пуне две деценије.

„Београд је не само један од мојих омиљених градова на целом свету, већ и место на којем сам присуствовао многим концертима, па знам колико је ваша публика сјајна и каква је енергија на свиркама. Велика нам је част и задовољство што коначно долазимо у вашу престоницу да развалимо Ушће својом музиком", истакао је Гулд.

Басисту групе "Faith No More" многи овдашњи музичари и рок новинари сећају се као инкогнито звезде која се трудила да током својих бројних долазака у Београд остане неупадљива и уклопи у публику.

Ипак, домаћа публика врло добро памти наступ на фестивалу „Егзит" пре две године, када су на врло занимљив начин интерпретирали познату српску песму Ајде, Јано.

Гулд је подсетио да је група 1998. године замало успела да дође у Београд, али да је концерт био отказан. „Сада нам се жеља коначно испунила", рекао је Гулд.

Међу водећим звездама на импресивној листи извођача фестивала "Belgrade Calling" налазе се тренутно најпопуларнија светска певачица Џеси Џеј, легендарни Ози Озборн са гостима Слешом и Заком Вајлдом.

Програм додатно атрактивним чине Џони Ротен и "Public Image Ltd", хип хоп звезде "Public Enemy", гламурозни рокери "The Darkness", апсолутни хитмејкер Егземпл и култни електронски дуо "Orbital".

Нове песме у Београду представиће и "The Cult" предвођени харизматичним Ијаном Естбуријем, те готик метал атракција "Paradise Lost", блек и треш металци "Satyricon" и "Sanatorium", као и повратници из доба гранџ звука "Ugly Kid Joe".

Част да отвори Фестивал имаће београдска група „С.А.Р.С.", а позив на следеће издање фестивала са колосалне бине на Ушћу, 29. јуна, иза поноћи, упутиће "The Sisters оf Mercy", уз које ће публика певати I Want More.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару