Читај ми!

Музичка офанзива целе 2012!

Ако је судити према најавама светских звезда, 2012. ће бити година у којој ће љубитељи популарне музике уживати. Рокери стaрог кова попут Бруса Спрингстина, Леонарда Коена, састава „Бич бојз“ и "U2" враћају се на музичку сцену, Мадона у офанзиву креће у фебруару, а нове песме праве и „Мјуз“, „Килерси“, „Ла ру“ и Роби Вилијамс.

Током ове године на музичку сцену вратиће се рок ветерани - Брус Спрингстин, Леонард Коен, група „Бич бојз", која ће се окупити како би прославила 50. рођендан као и "U2", чија турнеја је и даље најпрофитабилнија у 2011. години.

Амерички певач Том Пети такође је најавио повратак, док Мадона приводи крају снимање 12. студијског албума, преноси Би-Би-Си (BBC).

Мадона, чији је „трон поп краљице", према оцени многих, преузела Лејди Гага, представиће свој нови албум у фебруару, а већ објављени снимци указују на то да се враћа клупском звуку какав је преовладавао на њеном албуму Confessions on a Dance Floor из 2005. године.

Ове године обележава се и пет деценија објављивања првог сингла групе „Битлс", а сер Пол Мекартни не посустаје и има два албума у припреми. Први би требало да се појави у фебруару.

Нове песме увелико припремају и „Мјуз" (Muse), „Килерси", британски инди-поп бенд "The XX", "PiL", Лајонел Ричи, "Mumford and Sons", Черил Кол, Пол Велер, „Ла ру" (La Roux) и Роби Вилијамс, а постоје спекулације да и састав „Блур" улази у студио.

Очекује се да ће „Колдплеј" и „Рејдиохед" распродати карте за концерте широм света, као и да ће Лејди Гага објавити наставак своје амбициозне "Monster's Ball" турнеје.

Пол Сајмон прославиће 25 година од објављивања албума Graceland турнејом са саставом "Ladysmith Black Mambazo".

Круже гласине о наступима британско-америчког рок бенда „Флитвуд Мек" и групе „Ролинг стонс", која слави пола века на музичкој сцени.

Најављена су и три повратничка концерта енглеског алтернативног рок бенда „Стоун роузис", у Манчестеру на лето.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару