Читај ми!

Џеси Норман у фебруару у Арени

Дива раскошног гласа и једна од тренутно најтраженијих певачица на свету, Џеси Норман, гостоваће у српској престоници 18. фебруара.

Улазнице за концерт најтраженије музичке диве на свету, америчке оперске певачице Џеси Норман, 18. фебруара у Београдској арени, од данас су у продаји.

Карте по ценама од 2.200, 2.500, 2.900, 3.500 и 4.500 динара могу се наћи у Београдској арени, Билет центру, „Евентиму", Тржном центру „Ушће", књижарама „Делфи" и „Вулкан", као и Дому синдиката.

Џеси Норман описују као једну од ретких оперских певачица која не иде уходаном стазом других већ сама исписује своју певачку биографију и чије наступе прате коментари да је „каталог свега виртуозног у певању", „да је снага њеног гласа као удар грома, ерупција примарне снаге".

На концерту у Београдској арени, Норманова ће уз пратњу симфонијског оркестра извести дела америчких „класика", Џорџа Гершвина и Леонарда Бернштајна, као и популарне песме Едварда Кенедија - Дјука Елингтона.

Норманова је најмлађа добитница највеће награде Америке за извођачке уметности коју додељује „Кенеди центар". Ту награду је добила је за 20 година рада, а бројна престижна признања укључују и почасне докторате на чак 35 колеџа, универзитета и конзерваторијума широм света.

Њени албуми више пута награђени су Гремијем. У 40 година дугој историји ове награде Норманова је четврти уметник из области класичне музике која је примила признање за животно дело.

Проглашена је и „живим заштитним знаком" Њујорка и одликована је највишим одликовањем града Њујорка за уметничка достигнућа. Француска влада јој је 1984. године доделила Орден за уметност и књижевност, а музеј Националне историје у Паризу назвао је једну орхидеју њеним именом.

Бивши француски председник Франсоа Митеран уручио јој је орден Легије части 1989. године, док је у јуну 1990. проглашена почасним Амбасадором Уједињених нација. На јесен 2000. године одликована је медаљом "Eleanor Roosevelt Val-Kill" за доприносе у хуманитарном раду.

У родном граду Аугуста, у Џорџији, отворила је Уметничку школу „Џеси Норман" за талентоване студенте музике, писања, драме, плеса и графике, а њено име носе и стипендије и више „мастер клас" курсева на Универзитету у Мичигену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару