Читај ми!

Зоро је стигао!

Антонио Бандерас у ексклузивном интервјуу за РТС говори о сарадњи са Педром Алмодоваром и сусрету са Новаком Ђоковићем.

Шпанска и холивудска звезда са имиџом латино заводника Антонио Бандерас добро се забављао у Кану и то у двострукој улози.

Најпре је са Селмом Хајек промовисао анимирани филм Мачак у чизмама где је цртаном јунаку позајмио глас.

Затим је уочи премијере новог Алмодоваровог дела, у којем тумачи главну улогу, изигравао тореадора на црвеном тепиху иако му то није био задатак у психолошком трилеру Кожа у којој живим (La piel que habito).

Редитељско - глумачки тандем заједно је стварао хит филмове Лавиринт страсти, Вежи ме, Жене на рубу нервног слома, Закон жеље и Матадор.

Коментаришући значај који за његову каријеру има Алмодовар, Антонио Бандерас је истакао да је познати шпански редитељ одувек био веома важан упркос чињеници да нису сарађивали 20 година.

„Током 80-тих када смо снимили пет филмова, нисам ни помишљао да ће то бити кључ за моју каријеру у Америци. Када сам отишао сва врата су ми била отворена, јер су Педрови филмови цењени широм света", рекао је прослављени глумац нагласивши да је поновни рад са Алмодоваром посебан и освежавајући моменат за њега.

У заједничком пројекту Бандерас игра признатог пластичног хирурга који након породичне трагедије и губитка ћерке припрема освету, али и сопствено ремек дело.

Критике на филм о отмици, пластичним операцијама, лажним идентитетима су подељене. Од коментара да је Алмодовар изгубио компас, па све до тога да је остао велемајстор. Ипак, нема сумње да је Бандерас аутентичан.

Потребу за осветом, тврди, никада није имао.

„Богу хвала, не. Али човек може да се свети. Можда бих се и ја неком светио ако би се нешто догодило мојој ћерки и то у афекту. Оно што у филму ради мој лик ипак није тренутни окидач. Он хладнокрван, психотичан, егоманијак који у освети види шансу да постигне савршенство у свом послу", објаснио је 50-годишњи глумац.

Осим глуме Антонио Бандерас посвећен је и режији, припрема свој трећи филм Соло, бави се и хуманитарним радом као амбасадор добре воље при Уједињеним нацијама, а и велики је љубитељ тениса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи