Читај ми!

Нови тематски канал Радио Београда – РТС Џезер

Покретање новог, петог тематског канала Радио Београда – још један у низу пројеката који Радио-телевизија Србије, са много посвећености и пажње, поклања свом аудиторијуму, а поводом обележавања века успеха и трајања најстаријег електронског медија на Балкану.

Нови тематски канал Радио Београда – РТС Џезер Нови тематски канал Радио Београда – РТС Џезер

У сусрет 1. октобру, када ће и званично Радио Београд бити стогодишњак, осим уживања у програмима и плеј-листама постојећих тематских канала (РТС Рокенролер, РТС Плетеница, РТС Џубокс и РТС Вртешка) и љубитељи џеза добили су своју нову омиљену платформу – РТС Џезер.

Овај тематски канал намењен је слушаоцима стандардне и савремене џез музике, како онима који џез музику воле и познају, тако и новим слушаоцима који ће можда баш уз РТС Џезер – овај музички стил тек открити или заволети.

Програмску понуду чине архивски и нови аудио-записи Музичке продукције РТС-а, албуми које је објавио и објављује најстарији дискограф на Балкану – ПГП РТС, затим домаћа и страна продукција, концерти, фестивали...

Такође, биће и садржаја едукативног карактера – о историјату џеза, интерпретаторима, композиторима, чувеним ансамблима, оркестрима и биг бендовима, стиловима и правцима овог стила музике (у најширем смислу појма џез музике и уметничког израза). Неће изостати ни актуелни музички садржаји, емисије и рубрике Радио Београда: „Џез клуб”, „Џез панорама”...

Слушаоци ће моћи да уживају и у аудио-снимцима маестралних извођења врхунских солиста – певача и инструменталиста, ансамбала/оркестара, као и аутора који су својим квалитетним музичким стваралаштвом оставили траг у историји домаће и стране музике.

И то није све, тематски канал РТС Џезер ће посвећивати посебну пажњу новим издањима и ствараоцима домаће џез сцене, као и џез издањима ПГП РТС-а.

Како да слушате РТС Џезер?

Непрекидно, 24 часа, седам дана у недељи, без прекида и реклама, тематски канал РТС Џезер доступан је од данас путем мултимедијалне интернет платформе РТС Планета и бесплатне мобилне апликације РТС Звук

У програмској понуди канала РТС Џезер посебно ће се истицати снимци Биг бенда РТС-а. Састав је основан 1948. године, под именом Забавни оркестар Радио Београда, у формацији ревијског оркестра. Одвајањем гудачког ансамбла (1954. године) започео рад као велики џез оркестар – Биг бенд. Оркестар су предводили еминентни диригенти, композитори и аранжери Младен Боби Гутеша, Војислав Бубиша Симић, Звонимир Скерл, Душко Гојковић и Стјепко Гут.

Велики опус концерата и снимака који чине историју Биг бенда РТС-а, остварених са највећим светским именима џез музике, такође ће бити доступан слушаоцима канала РТС Џезер, у оквиру посебог тематског блока.

Такође, на плеј-листама тематског канала РТС Џезер биће и аудио-записи најбољих концерата са најзначајнијих домаћих музичких догађаја кроз историју (Београдски џез фестивал, Нишвил џез фестивал, Новосадски џез фестивал, Ваљевски џез фестивал, Панчевачки џез фестивал), као и други аудио-снимци значајних наступа/концерата најчувенијих уметника домаће и светске џез сцене.

Покретањем тематског канала РТС Џезер, Радио Београд жели да допринесе промоцији квалитетне џез музике, на креативан начин.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи