Први Темерин филм фест – биоскоп под звездама уз нова регионална остварења

Темерин добија свој први филмски фестивал на отвореном који ће од 27. до 29. септембра бити организован на темеринским безенима, у организацији Општине Темерин и Културног центра „Лукијан Мушицки“, а уз подршку Академије уметности из Новог Сада.

У оквиру такмичарске селекције, публика ће бити у прилици да погледа нека од најновијих домаћих и регионалних остварења.

Тако ће се у селекцији за награду – најбољи филм, наћи филмови Баук, За данас толико, Сунце мамино, Само кад се смијем  и Живи и здрави, док ће у ревијалном делу бити приказан култни филм Ми нисмо анђели као и филм који је сниман баш у Темерину Момак и девојке.

Последњег дана фестивала биће приказане и три епизоде нове домаће серије Секс, дрога, насиље и страх.

На отварању фестивала наступиће састав „Шлагворт“. Овај тематски бенд, састављен је од новосадских глумаца имузичара, а издваја се извођењем песама из филмова као што су Краљ лавова, Џејмс Бонд, Коса, Мулен руж, Флешденс као и многих других филмских хитова.

Улаз за све програме коштаће симболичних 150 динара, док ће новац сакупљен од продаје бити дониран у хуманитарне сврхе.

У случају лоших временских услова целокупан програм биће премештен у биоскопску салу Културног центра „Лукијан Мушицки“ у Темерину.

Отварање фестивала заказано је за петак, 27. септембар у 19.00 сати, уз свечану церемонију и приказивање филма Баук, редитеља Горана Радовановића. Продаја улазница за све програме почеће у четвртак 12. септембра на благајни КЦ "Лукијан Мушицки“.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару