Читај ми!

Појавио се нови кандидат за следећег Бонда: Арон Тејлор-Џонсон тренутно води на кладионицама

Спекулације о томе који ће глумац преузети улогу Џејмса Бонда поново су узбуркале јавност, пошто се појавила вест да је британском глумцу Арону Телјор-Џонсону понуђена улога.

Појавио се нови кандидат за следећег Бонда: Арон Тејлор-Џонсон тренутно води на кладионицама Појавио се нови кандидат за следећег Бонда: Арон Тејлор-Џонсон тренутно води на кладионицама

Британски таблоид Сан објавио је да је глумцу Кикеса и Марвелових филмова, Арону Тејлор-Џонсону „званично понуђена улога“ најпознатијег тајног агента 007, којег је у последњих пет наставака популарне франшизе играо Данијел Крејг.

Крејг је после 16 година одлучио да „изађе из лика“ Џејмса Бонда. Филм Није време за умирање био је 25. наставак саге о агенту који има дозволу за убијање.

Би-Би-Си се обратио за коментар Тејлор-Џонсону, а „Еон продакшнс“ продуценти филмова о Бонду, саопштили су да не коментаришу нагађања, мада је инсајдер открио Би-Би-Сисију да „нема истине у овим гласинама“.

Већ дуго се нагађа ко ће преузети ту улогу

Тејлор-Џонсон је недавно у изјави за часопис Нумеро, када су га питали о гласинама које круже да је он следећи Бонд, рекао да је „шармантно и дивно што ме људи виде у тој улози“.

„Доживљавам то као велики комплимент“, додао је.

Тридесеттрогодишњи глумац који је тумачио Џона Ленона у биографском филму Дечко који не обећава (2009), сада се на кладионицама појавио као главни фаворит.

Први пут се пробио као мејнстрим глумац након улоге у тинејџерској комедији из 2008. године Ангус, танге и право правцато љубљење. Постао је још популарнији после појављивања у Кикесу. Глумио је и у Ани Карењини, Годзили, Тенету, а 2017. освојио је Златни глобус за најбољег глумца у споредној улози у нео-ноар филму Ноћне звери у режији модног дизајнера Тома Форда.

Ко је још у трци да буде агент 007

Током протекле три године није недостајало имена која су стављана на списак потенцијалних кандидата који ће заменити Крејга.

Марк О'Конел, аутор књиге Ухвати метак: Мемоари обожаватеља Бонда, рекао је за Би-Би-Си након Крејговог одласка: „Нови Бонд није само одело на црвеном тепиху и рука са фирмираним сатом.“

„Он мора да буде филмска звезда, амбасадор франшизе и биоскопа, медијски дипломата, помазаник британске културе и заштитно лице екосистема вредног милијарду долара.“

„Мора да буде одмах препознатљив широм света као Џејмс Бонд.“

„Он мора да изгледа добро, да га камера воли и да доминира на биоскопском платну величине фудбалског терена.

'Врло, врло напето'

Један од тренутних фаворита за улогу бонда је Хенри Кавил, најпознатији по улози Супермена у филмовима Човек од челика, Бетмен против Супермена: Зора праведника и Лига правде, те по улози у телевизијској серији Вештац, за кога се мислило да је кандидат да игра Бонда пре него што је Крејг добио улогу.

Једно од најмлађих имена које се помињало као потенцијални кандидат је 32-годишњи Дамсон Идрис, најпознатији по улози у америчкој ТВ криминалистичкој драми Snowfall која је трајала шест сезона између 2017. и 2023. Такође је играо главну улогу у Нетфликсовом научно-фантастичном акционом филму Outside the Wire.

Још један фаворит код кладионичара је тридесетосмогодишњи Џејмс Нортон, познат је пре свега по својим телевизијским улогама опасног бившег робијаша Томија Ли Ројса у серији Срећна долина, свештеника у Грантчестеру и кнеза Андреја Болконског у мини-серији Рат и мир.

Он је још 2018. одбацио гласине да би могао да буде следећи Бонд и рекао за Ивнинг стандард: „Постоји неизбежна количина спекулација. Али то је управо то – спекулације. Веома ласкаве, веома понижавајуће спекулације."

Али, наравно, много тога може да се промени за шест година.

Помињана су друга имена попут Тома Хардија, Идриса Елбе и Криса Еванса.

Али Елба призна је да је сада у 51. години можда „престар" да преузме улогу, с обзиром на то да ако би остао толико дуго као Данијел Крејг, имао би 66 година.

Продуценти не бирају нужно највеће име за улогу, уосталом, име Данијела Крејга није било у првом плану у години након последњег филма у о Бонду са Пирсом Броснаном.

Управо је Броснан у недавном интервјуу за Би-Би-Си рекао да ће његов колега Ирац и оскаровац Килијан Марфи бити „величанствени“ 007.

Броснан је такође раније рекао да би срцеломац Бриџертона, Реге-Жан Пејџ, био „диван“ Бонд.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво