Читај ми!

Глумци серије „Женски рај" екслузивно за РТС: Шаљемо пољупце, поздраве и загрљаје публици у Србији

„Женски рај" је италијанска серија која се већ седам сезона емитује на Другом програму РТС-а. На „Раију" се емитује од децембра 2015. године. На почетку је имала класичну форму телевизијске серије која је емитована једном седмично, а од треће сезоне се емитује свакодневно, у поподневним сатима са изузетно великом гледаношћу. Ексклузивно за РТС говорили су глумци из серије, а са њима је на сету у Риму разговарала наша дописница из Италије Сања Лучић.

Делимично инспирисана романом Емила Золе Код женског раја, серија Женски рај је смештена у Милано у периоду педесетих и шездесетих година а локација познате робне куће инспирисана је, бар тако кажу одређени извори, познатом миланском робном кућом „Ринашенте".

Серија на врло детаљан начин, преко фантастичних костима, елегантног амбијента те заврзлама и интрига, препричава једну епоху просперитета држећи на милионе гледалаца испред малих екрана.

„До сада смо снимили скоро хиљаду епизода, и ова серија је заиста јако гледана и у иностранству, што нас јако радује. Снимање ове серије је као рад на фабричкој траци, све мора да функционише савршено и усклађено иначе ако једна ствар није како треба, све се руши. Мислим да њен успех зависи од тога што препричавамо једну дивну епоху за којом су људи носталгични, али и од одличних глумаца", рекао је заменик директора „Раи фикшн", Иван Карлеи.

Сви глумци су били обучени у елегантне костиме, јер се у моменту снимања прилога, на сету Женског раја снимао пријем у Миланском клубу. Посматрајући снимање са стране, заиста се стиче утисак да се ради о реалном животу и да Виторио, Умберто, Флора и други познати ликови заиста постоје.

„Умберто је лик који је по карактеру заиста далеко од мене и то је прави изазов. Ми смо једну сезону испред Србије и не желим баш да вам откријем шта се дешава, али рецимо да се са отварањем те нове робне куће која је конкуренција Женском рају карте скроз мешају. Што се љубави тиче сви знамо да је Гварнијери помало нестабилан, грофица има увек важно место у његовом животу али ту је сада Флора. Свашта ће се дешавати", открива Роберто Фарнези који тумачи лик Умберта.

„Не знам колико тога могу да вам откријем али Флора није баш невинашце а то сте већ схватили, понекад уноси немире из нехата да тако кажем а понекад и намерно. Чекају је две велике пословне промене али мораћете мало да сачекате", каже Лукреција Масари коју знамо по улози Флоре.

У серији Женски рај многи глумци су ту практично од првог дана те им је сет друга кућа већ више од осам година. Они устају изузетно рано, шминкају се и облаче јер је у овој серији велики печат на костимима, снимају и по неколико сати дневно, затим уче за наредни дан и по шест месеци у години немају скоро уопште времена за било шта ван студија Видеа у Риму.

„Ја сам тај који држи све кључеве женског раја у својим рукама. Шалим се! Директор сам велике робне куће и самим тим сам уплетен у животе свих. Улога је као створена за мене јер у Виторију има доста мене а у мени има помало Виторија. Открућу вам да ће се Виторио подебело подрудити да освоји Матилде, биће ту пуно хаоса али љубав на крају побеђује. Да ли сам сад направио спојлер?!", пита се Алесандро Терсињи, који игра улогу Виторија.

„Моја Марта, која је сјајан лик, је отишла у Америку, не знам да ли то знате. Она је велика инспирација женама које ме заустављају на улици, оне које су већ у годинама на пример, и кажу да би волеле да су биле као ја, тј. Марта. Бунтовница, она која може све, која оставља љубав са Виторијом која је неиспуњава и одлази у Америку. Немогуће ју је ставити у шаблон. А од ње, мене или Марте ћете доживети једно велико изненађење", додала је Глорија Радулеску, која тумачи лик Марте.

Серија Женски рај се снима од маја до фебруара. До данас је снимљено скоро хиљаду епизода а то конкретно значи око 160 епизода по сезони.

Свакодневно се сними по једна епизода која је одмах монтирана и спремна за емитовање у трајању од 40 минута. У овом моменту се глумци одмарају од серије Женски рај радећи на неким другим пројектима али се радују повратку на сет у септембру јер, како су нам рекли, тај сет је њихова друга породица. 

Главни глумци серије упутили су и посебан поздрав публици из Србије.

„Поздрав и велики загрљај нашој публици у Србији! Грлим вас", каже Роберто.

„Заиста вам хвала што сте овде и што нас пратите свакодневно, топло вас грли и љубим, поздрав од Марте Гварнијери", додаје Глорија.

„Хвала вам заиста што нас пратите свакодневно, имамо и фан групу из Србије коју пратимо. Хвала вам што сте уз нас, наставите да нас гледате, због Виторио Контија, не због мене. Ћао свима!", упутио је поздрав Алесандро.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару