Читај ми!

Од 26. фебруара на РТС Планети: Серија „Монтевидео, бог те видео!“ са аудио-дескрипцијом

Након серија „Нечиста крв“, „Корени“ и „Јутро ће променити све“, редакција РТС Планете је у сарадњи са Савезом слепих и слабовидих Србије припремила још једну аудио-дескрипцију играног програма РТС прилагођену слепим и слабовидим особама.

Овога пута, одабрана је серија Монтевидео, бог те видео! у осам епизода. Формат аудио-дескрипције доприноси квалитетнијем праћењу радње играног програма код особа са сметњама у виду.Нарација драматуршки обухвата визуелне аспекте сваке епизоде доприносећи што потпунијем доживљају слушалаца. Превођење визуелних утисака у реч доприноси обезбеђењу веће равноправности и бољој друштвеној интеграцији особа са специјалним потребама.

Радња серије је смештена пред историјски успех репрезентације Југославије у Монтевидеу 1930. године на првом Светском првенству у фудбалу и њихов пласман у полуфинале, као и личности младих фудбалера, који су својим ентузијазмом и талентом
допринели одласку на ово велико светско такмичење.

Радња прати њихове животе, личне проблеме, колизију коју прави жеља за спортским доказивањем наспрам устаљеног градског живота, обичаја и потребе за послом и преживљавањем у времену између два светска рата.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво