„Весело вече“ – закорачите у магични свет радија сваке суботе на РТС-у

У суботу 20. јануара на Првом програму РТС-а, почиње емитовање нове забавне емисије „Весело вече“. Поводом 100 година Радио-Београда, у продукцији Радио-телевизије Србије креиран је нови играни ТВ формат забавног програма, посвећен богатој историји најстаријег електронског медија на Балкану и најлепшој народној музици.

У сусрет почетку приказивања новог играног забавно-музичког серијала Радио-телевизије Србије – Весело вече, актери и чланови тима пројекта откривају зашто верују да ће ово бити ТВ програм који ћете „сигурно заволети и радо пратити“.

Весело вече отвара врата редакције у којој марљиво битишу „мали људи из Радија“: посвећена секретарица Славица (Анђела Јовановић), надахнути спикер Јоца (Зоран Пајић), „ходајућа енциклопедија“ Ками (новинар и уредник у РБ1, Ненад Камиџорац) и „глас младе генерације“ – тон мајстор Мома (Семир Гицић).

„Јован Радуловић Јоца је спикер старога кова. Цео живот је слушао и желео да буде на радију, а онда је – када се прилика указала – годинама читао водостање. Маштао је да постане водитељ“, каже Зоран Пајић 

„Овај лик је написан баш по правој Славици, а она је изузетно способна. Она је и секретарица, организаторка, пи-ар и по потреби психолог. Држи све на окупу и одговорна је за све што се дешава“, наводи Анђела Јовановић

„Мома често уме да каже: ‘Људи, немојте то да ми радите’. Сви имају неке своје идеје које се косе са Моминим“, објашњава Семир Гицић.

„Ја сам водитељ са великим искуством, а имам искусну секретарицу која ми много помаже. Имам и млађег колегу који је био спикер, али жели да буде и постаје сјајан водитељ“, истиче Ненад Камиџорац.

Императиви овог малог, сложног колектива су квалитет програма и присан однос са аудиторијумом. У намерама да свако од њих допринесе тим циљевима – догађају им се и многе необичне, смешне и несвакидашње ситуације.

Сценариста Семир Гицић, потрудио да осмисли и скечеве, у намери да се и на овај начин подсетимо значајних догађаја и занимљивости из историје музике ових простора, али и важних момената стогодишњег развоја, успеха и трајања – Радио-Београда.

„Када слушате радијску емисију увек се питате како то иде, како функционише, да ли се ту дешава још нешто што ми не чујемо. Овде имате прилику да видите великане у студију и како све то ради, како се снима и шта се дешава около“, каже Зоран Пајић.

Свако издање емисије Весело вече, употпуниће и највеће звезде музичке сцене, које откривају мало познате податке о својим уметничким почецима, али и о утицају Радио- Београда на њихове каријере. У првим издањима емисије, говориће (и певати): Ана Бекута, Лепа Лукић, Снежана Ђуришић, Душица и Недељко Билкић, Нада Топчагић, Радиша Урошевић, Неда Украден, Драгица Радосављевић Цакана, Драган Којић Кеба...

Иако се ради о новом, играном ТВ формату, читав тим је чини се, већу одговорност осећао због теме којој је програм посвећен – стогодишњица трајања најстаријег електронског медија на Балкану.

„Ово је прави играни телевизијски програм рађен по узору на оно доба, а у савременом извођењу. С друге стране, биће ту и наше народне, изворне, новокомпоноване музике у једној комбинацији која говори и о духу и о емоцији, где песма смењује драмску игру и где не знамо шта нам се више свиђа. Волео бих да не можемо да изаберемо да ли више волимо да их чујемо и гледамо или да их слушамо“, истиче редитељ, Петар Станојловић.

Славица, Ками, Јоца и Мома позивају вас да од 20. јануара, суботом увече на Првом програму РТС-а, будете уз ТВ програм који само за вас припремају са много љубави и труда – Весело вече!

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару