Читај ми!

Радио Грачаница обележава 24 године емитовања програма

У импровизованом студију, са минимумом техничких услова, без основних помагала за писање вести, остављени и препуштени сами себима, новинари и техничари Радио Приштине покренули су у октобру 1999. године програм Радио Грачанице, тада једини радијски програм на српском језику у централном делу Косова.

Радио Грачаница обележава 24 године емитовања програма Радио Грачаница обележава 24 године емитовања програма

На фреквенцији 90,7 МХз 24 године касније, Радио Грачаница, као својеврсни настављач програма на српском Радио Приштине, и даље емитује сигнал.

Радио Грачаница нуди слушаоцима разноврсне програмске садржаје почев од контакт емисија и живих преноса, преко информативних, документарних, културних, спортских, едукативних, забавних и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца.

„Тражили смо начин како да не останемо без посла и да останемо овде у Грачаници. Имали смо баш много проблема, али радио станица је почела тада са радом“, каже координатор и Gлавни и одговорни уредник РТВ Грачаница, Дејан Јевтић.

У почетку, била је једино средство информисања становништва у Грачаници и околним селима, и била је, како каже, много више од радио станице.

„Ми смо дисали са тим људима. Делили информације са њима и заједно се борили да овде остане што више народа.“

Од те мале радио станице, израсла је далеко већа медијска кућа која поред радијског, сада публици нуди и телевизиске садржаје, а у функцији је и интернет портал.

Радио Грачаница је задржала, како Јевтић каже,  место најслушаније српске радио станице на Косову и Метохији.

Радио Грачаница се и данас, као и давне 1999.године, труди да своје слушаоце благовремено информише и да им пружи проверене информације директно са терена.

Говорећи о предстојећем, 25.  годишњем венцу, Јевтић напомиње да ће се трудити да подмладе кадар, да запосле што више младих новинара и техничара, али и да техничку опремљеност подигну на виши ниво.

„Посао којим се ми бавимо је од великог значаја за грађанство, за становништво које овде живи. И колико год да има проблема и недостатака, ми се боримо свакодневно за бољу техничку и кадровску опремљеност, за проширење програмске шеме. Народу је потребна информација, али и забава“, додао је Јевтић.

Представници РТВ Грачаница су поводом годишњице оснивања и рада, заслужнима за развој радио и ТВ програма, уручили захвалнице.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво