Читај ми!

Херој знања из Зрењанина, Ђорђе одушевио све из квиза „Потера“

У вечерашњем издању квиза „Потера“ један човек је одушевио гледаоце, Јована Мемемдовића, па чак и трагача Милана Буквића, који му је на самом крају напете борбе честитао на победи.

Али кренимо редом. Човек из увода зове се Ђорђе Јовић, има 50 година и долази из Зрењанина где ради као књижар. Дуго нисмо чули да неко тако надахнуто говори о свом послу и изговара једноставну истину: „Сваком човеку који данас, у овом привидном обиљу избора посегне за књигом, треба указати пажњу и поштовање“.

Ђорђе је рекао и да његово искуство из књижаре говори да читамо и више него што би се дало претпоставити, али да избор увек може да буде још већи и квалитетнији.

У првој игри Ђорђе је освојио 150.000 динара, одговоривши тачно на 10 постављених питања. Трагач Милан Буквић му је понудио вишу суму од 620.000 динара, коју је Ђорђе лако прихватио.

А онда су кренула да се ређају питања: од књижевности, преко географије, уметности до историје и спорта. Ђорђе је на свако успевао да пронађе тачан одгвор и причајући које чињенице су га на исти навеле.

Са 620.000 динара вратио се на своје место, као сигурни финалиста. До краја епизоде нико од суиграча му се, на жалост, није придружио на овој позицији.

Али то није омело Ђорђа.

Финалну потеру је одиграо смирено и концентрисано рађајући тачне одговоре. Оставарио је 21 корак предности у односу на трагача. Милан Буквић се својски потрудио да га стигне, али неизвесна борба завршила је Ђорђевом победом.

На питање Јована Мемедовића да ли ће постати херој из Зрењанина, Ђорђе се насмејао и одговорио „херој радничке класе“.

Како год, Ђорђе је бар данашњи херој знања, на чему му честитамо.

недеља, 03. децембар 2023.
3° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке