Читај ми!

Јован Гинић: Глума ми постаје можда нека нова опција у животу

На Филмском фестивалу у Кану, Јован Гинић очарао је критику и публику. За улогу тинејџера Стефана у филму „Изгубљена земља“, Владимира Перишића, добио је награду "Откровење", за најбољег младог глумца. А онда је уследило још награда.

"Звезда је рођена" говорило се овог маја у Кану, када се причало о Јовану Гинићу, 16-годишњем гимназијалцу из Београда. Говорило се то исто и пре пар месеци на Сарајево филм фестивалу, где је награђен Срцем Сарајева за најбољег глумца, као и пре пар дана када је на филмском фестивалу у Херцег Новом добио специјално признање жирија.

У шали каже да је на филмски сет дошао из базена, јер га је управо на једном ватерполо тренингу спазио редитељ Владимир Перишић и након кастинга понудио му улогу Стефана у филму Изгубљена земља, младића који прилази кроз личну револуцију у време демонстрација 90-их у Београду.

Ја сам сваку сцену покушао да схватим шта би било када би се то мени десило, јер никада нисам ишао у неку од школа глуме, да би то знао. Влада ми је дао ту слободу, да шта год да покушам урадим, како бих ја то урадио. Стефан је лик који се бори између друштва и односа са мајком. Не може тако лако да каже да му је мајка лажов, да оде и да стане на страну друштва. У његовој глави се тада јавља борба са самим собом, на коју страну треба да оде“, рекао је Стефан Гинић.

Додаје да је исти човек, али да је на њега утицало то што је доказао себи да може нешто да изгура до краја како треба.

Глума ми постаје можда нека нова опција у животу, којом би могао да се бавим. После награда у Сарајеву и Херцег Новом све већи мотив имам. Сваког дана се питам да ли треба да останем у тоом свету филма, који ми се искрено свиђа“, рекао је СтефанГинић.

Ишчекујемо новембар, Фестивал ауторског филма и београдску премијеру филма Изгубљена земља, а онда и будуће Јованове успехе.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво