Читај ми!

Награда „Павле Вуисић“ у рукама Мирјане Карановић, глумци преузели Нишку тврђаву

На Летњој позорници Нишке тврђаве отворени су 58. Филмски сусрети, на којима ће бити приказано 14 филмова. Почетак јединственог фестивала посвећеног глумачким остварењима обележила је глумица Мирјана Карановић којој је уручена награда „Павле Вуисић“. То признање на филмским сусретима додељује Удружење филмских глумаца Србије за изузетан допринос уметности глуме.

Мирјана Карановић, подједнако значајна и у позоришту и на филму, примајући награду „Павле Вуисић“ коју је, како је рекла, посветила свом пријатељу глумцу Бранку Цвејићу, захвалила је и многим људима, колегама на подршци, али и себи.

„Захвална сам самој себи јер сам све ове године била истрајна, јер сам увек устала кад год бих се спотакла и пала, умела сам да издржим и успехе и неуспехе и да стигнем довде – ево, већ 44 године професионална глумица“, навела је Карановићева.

И баш као што је Мирјана Карановић добила прилику да први пут заигра на филму у остварењу Петријин венац Срђана Карановића, тако и на овогодишњим филмским сусретима у 14 остварења има много младих глумаца.

„Нисам све погледала зато што морамо нешто оставити за вечери које нам следе. Велика је продукција, добра је, много младих људи и то ми је изузетно драго. Увек кад видим да је младост грунула знам да ће од тога нешто настати“, истакла је глумица Нада Блам, председница жирија Фестивала. 

Глумци, по традицији, на отварању фестивала преузимају кључеве града Ниша, а после такође традиционалног ватромета приказана су три филма Траг дивљачи, Ко жив ко мртав и Овуда ће проћи овај пут.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије