Читај ми!

Почетак 58. Филмских сусрета у Нишу у знаку Мирјане Карановић, добитнице награде „Павле Вуисић“

У славу глумачких остварења на Летњој позорници у нишкој Тврђави почињу 58. Филмски сусрети. За осам глумачких награда наредних шест дана такмичиће се глумци који играју у 14 домаћих остварења. На отварању ће, по традицији, бити додељена награда „Павле Вуисић“ коју додељује Удружење филмских глумаца Србије, а која се сматра признањем за животно дело. Овогодишња добитница је глумица Мирјана Карановић.

Почетак 58. издања Филмских сусрета ће свакако обележити Мирјана Карановић, глумица подједнако значајна и за филм и за позориште. Да ће јој каријера бити блистава било је јасно још давне 1980. године када је за своју прву улогу и то у филму Петријин венац добила Гран при на фестивалима у Пули и у Нишу, а пет година касније исту награду и за улогу Сене у филму Отац на службеном путу.

У оба филма тада као млада глумица играла је са Павлом Вуисићем. На прес конференцији Мирјана Карановић је рекла да је награда која носи његово име за њу врхунац свега онога што је урадила.

„Урадила сам све што сам могла. Доказала сам да држим до квалитета. Да ми је јако важно не само шта играм, него и каква је прича и ко су људи са којима радим. А знате, то са Павлом Вуисићем, то је једна посебна прича и сумњам да би он био нарочито задовољан и срећан што нека награда носи његово име. Али баш зато, мислим да је сјајно да носи његово име, зато што он никада није желео да буде славан и познат“, навела је Мирјана Карановић.

После свечаног отварања 58. Филмских сусрета биће приказана три филма: Траг дивљачи, затим филмови Ко жив, ко мртав и Овуда ће проћи пут.

Поред бројних домаћих премијера на филмским сусретима, светску премијеру имаће и филм Што се боре мисли моје Милорада Милинковића.

Филмски сусрети се завршавају у петак када ће бити додељене и званичне награде. О наградама, по традицији, одлучује глумачки жири. Ове године то су глумци Нада Блам, Бранислав Лечић и глумица Владица Милосављевић.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара