Читај ми!

Догодине и финале – посрбљена Украјинка у ТВ Слагалици кô риба у води

Марија Мазур, како сама каже, Украјинка која се посрбила, није успела да постане финалиста 165. издања ТВ слагалице, али је у сваком случају задовољна што је овог пута, у односу на претходно учешће у популарном квизу, успела да направи корак даље и дође до полуфинала.

Прво учешће Марије Мазур у ТВ слагалици привукло је велику пажњу гледалаца који су били изненађени њеним одличним знањем српског језика, али и познавањем историје и културе ових простора.

После три године Марија је одлучила да поново провери своје знање у ТВ слагалици и у првом сусрету са Ратком Булајићем из Новог Сада извојевала је сигурну победу.

Колико добро је Марија савладала српски језик доказала је и у игри Слагалица када је успела да састави реч од 11 слова, као и компјутер и освоји додатне бодове.

У четвртфиналу противник Марије Мазур је био млади Андрија Кривокапић. После веома изједначене борбе, Марија је са пет поена предности успела да избори место у полуфиналу.

Иначе, Марија је студирала српски језик и књижевност, а већ 10 година живи у Србији. Живи у Новом Саду, а ради у Београду.

„Стварно сам се од срца потрудила да испоштујем Србију која ме је тако гостољубиво примила и да научим што више. Ту је велика заслуга моје породице, шире фамилије, који ме свакодневно вежбају, исправљају грешке и сваког дана ме уче нешто ново“, истакла је Марија.

У полуфиналном сусрету млади Никола Васић, коме је ово прво учешће у квизу ТВ слагалица, успео је да однесе убедљиву победу и пласира се у финале.

Марија је ипак навела да је јако задовољна што је направила „корак даље од претходног успеха“, али и да јој је драго што је изгубила од тако младог и достојног противника.

На крају је поздравила своју породицу и пријатеље, као и чланове тима са којим се такмичи у једној интелектуалној игри која потиче са простора некадашњег Совјетског Савеза.

Ако се тренд настави, Марија Мазур би, уколико одлучи да се и трећи пут такмичи у ТВ слагалици, требало да стигне до финала, а можда буде и победник циклуса.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво