Читај ми!

Почиње бесплатан онлајн филмски маратон „Moj OFF“

Бесплатан онлајн летњи филмски маратон „Moj OFF" биће одржан током августа, а публика ће имати прилику да погледа 60 остварења играног и документарног филма различитих жанрова.

Препознајући потребу публике да погледа филмове који су често део само неког фестивалског програма, филмска платформа Mojoff покренула је онлајн филмски маратон.

Програм чини 60 наслова, 30 ће бити у току целог августа доступни за гледање, а програм ће бити свакодневно ажуриран неким новим филмом који ће бити на платформи само 24 сата.

„Један део програма су филмови који су излазили ове године, који су били углавном на фестивалима или су јако кратко били у биоскопима. Неколико њих неће уопште имати биоскопску дистрибуцију тако да ће ово бити једини начин да се код нас погледају, а други део филмова ће бити доступан већ од 1. августа. Тих 30 филмова су најгледанији, најпопуларнији на фестивалима у претходних неколико година и неки који су скривени дијаманти по нашем избору“, истакла је Милица Јоксимовић, селекторка Онлајн филмског фестивала.

На програму онлајн филмског маратона су фестивалски хит Aftersun, филм Бергманово острво, психолошки трилер Јоргоса Лантимоса Убиство светог јелена, као и Жена Чајковског, Joyland, ремијек филма Базен, документарац о Џонију Депу Џони Деп: Краљ култа.

„Првог дана августа, филм који ће бити доступан само тог дана је филм Брокер, редитеља Хироказуа Корееде који је добитник Златне палме за свој филм Крадљивци. Поред тога, издвојила бих филм Брат и сестра. То је један од филмова који неће бити у биоскопима, имали смо га само на Фестивалу француског филма“, навела је Милица Јоксимовић и додала да је у питању остварење са Марион Котијар.

Филм који је, како Јоксимовићева истиче, прошао доста незапажено, а наћи ће се у понуди Онлајн филмског фестивала је шкотска комедија о рејв култури Откуцаји

За гледање филмова на онлајн филмском маратону, потребно је само регистровати се на платформи Mojoff на којој су неки од досадашњих Онлајн филмских фестивали бројали и до 16.000 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару