Читај ми!

Душка Вучинић: РТС је кренуо са летњом програмском шемом, али нису сви отишли на распуст

Од 19. јуна РТС је кренуо са новом летњом програмском шемом, али нису све емисије и сви садржаји отишли на распуст, наводи Душка Вучинић, гошћа емисије „Један добар дан“, шефица Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а.

Дневне и информативне емисије Јутарњи програм, Београдска Хроника, Ово је Србија, Један добар дан, биће уз гледаоце и током лета. Што се неких других формата тиче, напомиње Душка Вучинић, за њих се не може рећи да су на паузи, већ да се тренутно снимају.

Нове сезоне Моје дедовине, Свадба из мог краја, Нови почетак, Кухиња мог краја, На вечери код, а у неком наредном периоду у студио улазе и квизови, Потера, Стигни ме ако знаш, затим и изузетно гледана и успешна емисија Ја волим Србију“, додаје Вучинићева.

Научни програм такође припрема бројне садржаје едукативног карактера, што РТС одваја од других, не само телевизија, већ медија уопште. Посебна пажња се поклања програмима намењеним деци и увек се води рачуна да се из сезоне у сезону спремају нови, прилагођени садржаји. Наставља се снимање Плаве птице и НТЦ квиза, напомиње гошћа Једног доброг дана.

Од јесени ћемо гледати један нови анимирани серијал који се зове Теслини знањонци. У години смо обележавања 80 година од смрти Николе Тесле, тако да смо ми актуелни и у том смислу“, истиче Душка Вучинић.

Од 6. јула гледаоци ће моћи уживо да прате Егзит на РТС-у, сваке вечери од 22 сата на Другом програму.

Поред тога, важно је скренути пажњу на Музичку продукцију РТС-а и ПГП РТС. Карте за све концерте оркестара и ансамбала Музичке РТС-а буду месецима унапред распродате и увек се тражи карта више.

Биг бенд РТС-а можете да слушате и у Ботаничкој башти 'Јевремовац', у једном одличном простору за музичка дешавања. А наше оркестре можете гледати и на Коларцу, и у Будва Град театру. И Колибрићи ће тамо бити. На Златибору и широм Србије. Нема одмора, ради се преко целе године и припремају се садржаји за феноменалну годину.“

Од 3. јула креће један од најатрактивнијих, најреспектабилнијих тениских турнира – Вимблдон који ће РТС преносити. А тај датум ће бити значајан још по нечему, напомиње Душка Вучинић, јер се емисија Један добар дан сели на Аду Циганлију.

Очекују нас преноси Светског првенства у фудбалу за жене, квалификације за Лигу шампиона, Лигу Европе и Лигу Конференције. Лига нација у одбојци за жене и мушкарце и Светско првенство у кошарци за мушкарце у августу.

Наставља се снимање Радио Милеве, као и трећа сезона серије У клинчу.

За све оне који желе да погледају неку добру драму, домаћу серију, добре документарце, играни филм или слушају музику ту је РТС Планета коју можете понети са собом и на пут, напомиње на крају гостовања Душка Вучинић, шефица Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару