Читај ми!

„Филм давне будућности“ - искуства легендарних српских редитеља

У свим биоскопима у Србији на репертоару је „Филм давне будућности", документарац у коме редитељ и професор Дарко Бајић разговара са легендарним српским редитељима: Ђорђем Кадијевићем, Здравком Шотром, Бором Драшковићем и Мишом Радивојевићем о њиховим вишедеценијским искуствима снимања филмова.

Кажу да људи који раде на филму спавају дуго и да су лењи, али није, ми устајемо рано, пишемо размишљамо о филму, и трудимо се да са неким новим темама комуницирамо с публиком“, истакао је редитељ Дарко Бајић.

Мој студент филмске режије, Синиша Цветић био је и редитељ овог филма, па смо са седам камера направили дијалог и континуирани разговор, где су причали познати људи о искуству филмске траке. То је важно због имплементације будућности дигиталног филма", рекао је гост РТС-а.

„Сви покушавају да искористе филм, а суштина приче је да филм оставља догађаје и обогаћује људе сећањима. Филм не може да изгуби, а то је негде и закључак Филма давне будућности. Иначе, филм је увек у жижи интересовања и он има могућност и моћ да пренесе слободу мишљења читавом свету", додао је Бајић.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије