Читај ми!

Цаци Михаиловић: Улога у Ралету ми се чини слатком, занимљивом и баш сам је са радошћу одиграо

У сутрашњој епизоди „Лако је Ралету“ упознаћемо Ралетовог ујака, односно екипа серије ће угостити Милана Цација Михаиловића.

Петра и Владислава Михаиловића већ смо имали прилике да видимо у серији Лако је Ралету, а сутра ћемо имати прилике да видимо и њиховог оца, Милана Цација Михаиловића, који тумачи лик Ралетовог ујака.

„Знате како кажу, нема малих улога. Има малих улога, али мале улоге могу да буду добре, а могу да буду и безначајне. Ова улога у Ралету ми се чини слатком, занимљивом и баш сам је са радошћу одиграо. Не знам да ли је у перспективи још нека епизода, не знам", наводи гост Београдске хронике.

Ујак је човек који трага за нечим што му је обећано, а то је флаша са добром капљицом, или нека жена, било удовица или разведена. Гледаоци ће имати прилику да виде да ли је успео да пронађе то што тражи.

Иначе, иако је у пензији, Цаци Михаиловић и даље вредно ради. Био је стални члан Атељеа 212 пуне 42 године и одиграо је више од 109 представа, од чега у матичној кући 60. Једну од најважнијих, улогу чувара од заборава, игра и даље, тако да ће 21. фебруара на сцени Атељеа 212 извести Цацијев успоменар.

„Веома се радујем јер су ме после 105 одиграних вечери, позвали у Атеље да у својој кући одиграм оно што је претежно и везано за Атеље, јер све те приче су ту настале“, наглашава Цаци Михаиловић.

Цацијев успоменар су анегдоте и занимљиве приче о чувеним глумцима, редитељима, писцима иза завесе, иза кулиса. Мада су чак и његови најближи сумњали да ли ће то икога занимати када је склапао прву књигу, испоставило се да нису били у праву јер публика много воли да види шта је било тамо иза, у гардероби, на путовању, на гостовању, у бифеу...

Поред тога, Цаци Михаиловић игра и у представи Валцер поручника Нидригена коју је написао Миодраг Илић, кога је, како каже, упознато тачно пре 50 година и играо је у његовом првенцу, телевизијској драми о Николи Копернику.

„После тога било је још сусрета са Мијом. Не могу да изоставим Жанку Стокић, играо сам са Ружицом Сокић преко сто представа, а сада играм са Јелицом Сретеновић и са својим млађим сином, Петром Михаиловићем, у Мадленијануму. Валцер поручника Нидригена је комад који је Мија Илић написао пре 40 година, а могао је да га напише и пре 140 или данас. Комад који је врло актуелан, што се види по реакцијама публике – питање слободе – а то нам је питање увек неопходно“, наглашава Цаци Михаиловић на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару