Читај ми!

Светозар Цветковић: Напокон играм неког деду – „Мама и тата се играју рата” осуђени на успех

Друга сезоне серије РТС-а „Мама и тата се играју рата” је, истиче Светозар Цветковић, осуђена на успех, зато што је прва била успешна и сада се са смиреном духовитошћу улази у другу. Каже да му је Гордан Кичић дао улогу у складу с његовим годинама и да напокон игра неког деду. Поред снимљеног наставка „Бележнице професора Мишковића”, Цветковић открива да ће бити и други део серијала „Црна свадба”.

Јунаци друге сезоне серије „Мама и тата се играју рата” поново су са гледаоцима РТС-а викендом од 20 часова. 

Гостујући у Београдској хроници Светозар Цветковић каже да му је за улогу у серији „Мама и тата се играју рата”, редитељ Гордан Кичић напокон дао улогу у складу с његовим годинама.

„Напокон играм неког деду. И то интересовање је, заправо фасцинантно због успеха прве сезоне”, истиче глумац.

Наводи да му је то бескрајно занимљиво и да је снимање било духовито. Драго му је што су постигли успех и направили нешто што публика очекује сваког викенда с великим интересовањем. 

Открива и да се лик који игра неће променити до краја друге сезоне серије.

Зашто је серија успешна 

„Осуђена је на успех, зато што је прва сезона била успешна. Морате да будете велики мајстор да то покварите, али овде има три редитеља и много је то мирније рађено. У првој се није знало какав ће то резултат постићи. Резултат је на крају био јако добар и сада с тим миром, са смиреном духовитошћу се улази у то”, сматра Цветковић.

Мисли да је Гордан Кичић у серији нашао нешто што је прототип једног лика с којим може свако ко гледа да се идентификује, а да је у наизглед спољној иронији, успео много тога да сакрије у његовом гесту и изразу лица.

„То је једна врхунска, телевизијска уметност, ако може да се каже да то постоји што се тиче игре. Заправо с том прецизношћу то плени гледаоца и мене који се тим послом бавим, али верујем и све оне који то гледају.То је заиста јако добро”, нагласио је глумац.

И други серијал „Црне свадбе”

Светозара Цветковића публика РТС-а гледа и у серији „Радио Милева”, а снимљен је и наставак  „Бележнице професора Мишковића”.

Посебно истиче задовољство што се екипе поново окупљају и каже да је то добро за глумце:

„Наравно да је добро што постоји такав посао који има један ниво који није испод достојанства посла којим се бавимо и достојанства телевизије на којој се то емитује. Мислим да је врло важно да се успешне серије праве, да служе управо због тога да би људи комуницирали с том телевизијом на један други начин од онога што су само вести, новости и негативне вести с ратишта.”

Додаје и да све то не замагљује стварност, али да даје одушка људима да се другачије осећају кад гледају телевизију, односно да не гледају телевизију под притиском. 

Што се тиче нових улога и пројеката, Цветковић за гледаоце РТС-а открива да ће бити и други серијал „Црне свадбе”, серије која је имала велику гледаност.

Такође поручује и да не одустаје од позоришта. 

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи