Читај ми!

Златни јубилеј емисије „Вечерас заједно“, једне од најслушанијих емисија Радио Београда

Емисија „Вечерас заједно“, Првог програма Радио Београда, непрекидно се емитује већ 50 година. Емисија која одржава контакт са онима који „живе и раде далеко од родног краја“ је поред дијаспоре, окренута и Србима у региону.

Гостујући у Јутарњем програму, Дубравка Марковић, уредница емисије Вечерас заједно напомиње да емисија траје већ 52 године и да је изложба која ће данас бити отворене у просторијама РТС клуба била припремљена за 2020. годину, али да је из познатих разлога одложена јер није могло да буде остварено све што су припремили.

„Требало је да буде организован гала концерт у Бечу који би трајао три дана и многе друге активности, али сада смо остали на овој изложби. Сви они који дођу да је виде имаће прилике да сазнају како је та емисија изгледала када је почињала, а то је било 1971. године“, напомиње Марковићева.

Емисија Вечерас заједно је на својим почецима била једина спона између наших „гастарбајтера“ који су тада радили по Немачкој, Аустрији, Француској, Белгији и осталим земљама, и оних који су остали у земљи, објашњава гошћа Јутарњег програма.

„Они су ту слали поздраве, жеље, честитке. У тој емисији су учествовали певачи народне и забавне музике који су држали концерте у иностранству и тако одржавали комуникацију између тих наших клубова и људи који су тамо живели“, додаје Марковићева.

Како су се мењали трендови и могућности комуникације, тако се и емисија мењала и настављала да прати дух. Данас се она бави темама везаним за 21. век.

„Ми се трудимо да будемо један сервис за све оно што се дешава са нашом дијаспором и с друге стране, да представимо људе који су или нешто посебно урадили или су тамо провели довољно времена да могу да говоре о својим искуствима. Тако да је то нешто што је врло важно када је у питању та двосмерна веза између нас и њих“, истиче Дубравка Марковић.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи