Читај ми!

Доделом награда „Златна антена“ затворен 12. ФЕДИС

У београдском Дому омладине, доделом награда „Златна антена“, затворен је 12. ФЕДИС – Међународни фестивал драма и серија. Међу награђеним су и серије настале у продукцији РТС, али и оне које су емитоване на нашем програму.

Награде које носе имена Љубише Самарџића и Милене Дравић добили су Небојша Дугалић за главне мушке улоге у серијама Време зла и Државни службеник и Соња Колачарић за улогу у другој сезони серије Мочвара.

„Златна антена“ за свеукупан допринос телевизијској продукцији у Србији припала је глумици Олги Одановић која се осврнула на актуелну серију Радио Милева.

„Јако сам се везала за лик Милеве зато што нас враћа у неко време кад је све било другачије. Кад је све било много искреније, кад се нису закључавала врата уопште у згради, кад се суботом и недељом деле колачи, ко шта испече донесе.“

Највише награда добиле су серије Црна свадба и Време зла, а признање за најгледанију серију припало је Нечистој крви, у продукцији наше куће, која је награђена и за најбољи костим.

„Мени је посебно драго због специфичности наше серије. Просто, ово је врста серије и филмског програма који није прављен да буде најгледанији, него је прављен са идејом да остане и траје што дуже времена и да буде квалитетан“, наглашава редитељ Милутин Петровић.

Исидора Симијоновић је награђена за најбољу епизодну улогу, а за мушку епизодну ролу постхумно је награђен Марко Живић за серију Бранилац.

Прошле године су на домаћим каналима премијерно приказане 34 серије. Најбоља регионална серија је Подручје без сигнала, која је емитована на програму РТС-а.  

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи