Читај ми!

Небојша Дугалић: Серија У клинчу говори о генерацијском међусобном суочењу

Гледаоци РТС већ су упознали главне јунаке серије „У клинчу“, а према првим реакцијама серију прате и млађе и старије генерације. Небојша Дугалић признаје да му је био велики изазов да игра лик оца пијанице.

Гостујући у Јутарњем програму Небојша Дугалић који у серији тумачи лик Јакова, оца Филипа и Вање, каже да му је јако интересантно када га зову за улоге које су далеке од његовог глумачког искуства и које му представљају изазов.

„Лепо ми је да неко предвиди неке моје могућности о којима чак ни ја сам нисам размишљао, а улога Јакова је једна од таквих. Играм пијаног оца који више забрља него што помаже, али када је важно, уме да помогне“, истиче познати глумац.

Као оцу петоро деце, каже да му то лично искуство родитељства јесте од користи када припрема неку улогу, али то није довољно, већ је све то потребно сместити у оквире лика.

Додаје да му је осим тога било велико задовољство да ради и са Небојшом Радосављевићем и Данилом Бећковићем, редитељима серије У клинчу, али му је много драго и то што је био у прилици да упозна млађу екипу својих колега и сарадника глумаца.

„Како сам старији, све више имам потребу да оно што гледам и примам увек у себи садржи одређену дозу хумора, духовитости и неке ведрине, и нечег надахњујућег и освежавајућег. Ово јесте једна прича о суочењу са овим нашим временом, једном генерацијском међусобном суочењу и да се види да би многе наше тежине могле некако елегантније да се преброде и превазиђу, али да је кључно оно што спасава и мири, а то је љубавни однос, то међусобно љубавно давање између свих актера било које друштвене ситуације, да ли је то породица, да ли је то посао. То једино запараво цели људе“, закључује Дугалић.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи