Читај ми!

Нова домаћа серија „У клинчу“ премијерно приказана публици у Београду, од понедељка на РТС-у

Нова домаћа серија „У клинчу“, у заједничкој продукцији РТС-а и продукцијске куће „Режим“ премијерно је приказана у МТС дворани. Серија, чију глумачку екипу предводе регионална музичка звезда Михајло Веруовић Војаж, Никола Којо и Бранка Катић, пред телевизијском публиком наћи ће се од 29. августа, сваког радног дана у 20 часова на Првом програму РТС-а.

Нова домаћа серија „У клинчу“ премијерно приказана публици у Београду, од понедељка на РТС-у Нова домаћа серија „У клинчу“ премијерно приказана публици у Београду, од понедељка на РТС-у

Уочи почетка нове телевизијске сезоне Радио-телевизије Србије, у МТС дворани премијерно је приказана прва епизода серије У клинчу, коју ће гледаоци моћи да прате од понедељка, 29. августа у 20 часова на Првом програму РТС-а.

Серија У клинчу, настала је у заједничкој продукцији Радио-телевизије Србије и продукцијске куће „Режим“. Искрена прича о одрастању, о тренуцима у којима млади људи на преласку из средњошколског периода постају студенти, запослени људи, који почињу да остварују или се разочаравају у своје амбиције.

Главну улогу, младог Аљошу, тумачи млада регионална музичка звезда Михајло Веруовић, познатији као Војаж (Voyage), који се први пут обрео у глумачким водама.

„Мислим да је ово један пројекат, један корак у животу који ће много ствари да ми донесе и који ће ми отворити нека нова поља. Јако ми је драго да је публика и овде и у Сарајеву одушевљена“, оценио је Војаж за Интернет портал РТС-а.

Аљошу је кратко описао као јако тврдоглавог момка, који је екстремно амбициозан, али глуп за туђе савете. Напоменуо је да је, с обзиром на то да је то његова прва улога, цела глумачка екипа била дивна према њему.

„Уопште нису имали предрасуду, јер ја сам, реално, нико и ништа у глуми за њих и мислио сам да ће имати предрасуду према томе, јер углавном људи имају такве предрасуде, али екипа с којом сам ја радио је била феноменална и помогла ми је да дам свој максимум“, навео је Михајло Веруовић. 

Филипа, његовог најбољег друга, тумачи Ђорђе Мишина, који свој лик описује као младог, лудог, збуњеног, несигурног, а заправо врло спремног момка. 

„Свиђа ми се како је написан мој лик и када сам читао први пут сценарио, био сам одушевљен распоном који ми Филип пружа. Стварно сам се трудио, спремајући тог лика, да дам и све од себе, да покажем све његове боје и да свака епизода покаже неку различитост Филипову од претходне. Било ми је уживање да га играм“, навео је Мишина.

Серија У клинчу настала је по идеји продуцената Милоша Аврамовића и Аљоше Ћеранића, а режију потписују Данило Бећковић и Небојша Радосављевић.

Милош Аврамовић је оценио да серија представља освежење на нашим екранима и да је реч о, за њега, потпуно другачијем пројекту.

„Углавном ме људи познају по пројектима који обрађују неко наше балканско подземље и више су жанровски оријентисани у правцу криминалистичког филма, а ово је један потпуно другачији пројекат, једна лепа серија о младим људима, породици, проблемима, изазовима који су испред њих и начинима којима их превазилазе и побеђују. Тако да, мислим да је доста другачији пројекат, али то је управо нека драж овог посла којим се бавимо, да покушамо да обрадимо што више тема на различите начине, јер то је богатство нашег посла“, навео је Аврамовић.

Осим младе глумачке екипе, у серији У клинчу гледаћемо и Бранку Катић, Николу Која, Небојшу Дугалића, Владана Гајовића, Анастасију Мандић, али и легендарну Светлану Цецу Бојковић.

Гледаоци ће у серији моћи да уживају од 29. августа, радним данима у 20 часова на Првом програму РТС-а. Биће приказано 30 епизода, а у плану је снимање нове сезоне.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару