Читај ми!

Зашто публика нишких Филмских сусрета заслужује дубоки наклон

Филмски сусрети у Нишу улазе у завршницу, најбоља глумачка оставрења, после 14 филмова у званичној конкуренцији, биће проглашена у петак. Летња позорница, нажалост, због лошег времена није била препуна, али се чини да су ипак успели да уживају и глумци и публика.

Нишки филмски сусрети су препуни традиције и симбола - од кључева града, ватромета, награда, па до нишке публике.

Публика која упркос пљуску остане на летњој позорници, кажу глумци заслужује дубоки наклон.

„Ја овим путем желим јавно да честитам свим људима који су остали по овом пљуску јер сматрам да је уметност управо задржати публику у оваквим временским условима", рекла је глумица Тамара Ристовски.

Фестивал је у протеклих 57 година имао успоне и падове, заједнички га организују Нишки културни центар и Удружење филмских глумаца.

„Уметник мора да сачува своју индивидуалност, тако и овај фестивал, било би добро, с обзиром да има најбољу публику на свету, с обзиром да се налази у једном граду пуном темперамента и пуном љубави према том глумцу - он мора да сачува своју аутентичност", каже уметничка директорка фестивала Љиљана Благојевић.

За већину глумаца је престиж да одавде понесу гран при, награду Цар Константин или Царицу Теодору, јер је ово једини фестивал који вреднује искључиво њихово умеће.

„Толико има добрих глумаца, толико добрих улога да ми, не желим то да кажем, не дај боже да направимо грешку али ће тешко бити", истиче председница жирија Бранкица Зорић Васовић.

Незваничну награду сваке вечери додељује публика бирајући глумца вечери - до сада су то били Олга Одановић, Виктор Савић, Нада Блам и Славко Штимац.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи