Читај ми!

У мору свакаквих садржаја на телевизорима, РТС показује најбоље лице Србије

Прошле су 64 године од пробног програма Телевизије Београд. Емитовање је почело најавом програма и живим преносом првог ТВ Дневника у 20 сати који је водио Мића Орловић. РТС наставља поносну традицију најгледанијег и медија којем се највише верује и наставиће да иде у корак са временом, каже главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић.

„Имала сам срећу и част да упознам многе људе које сам волела да гледам на телевизији, попут Каменка Катића, Миће Орловића, Дуње Ланго, Ненада Ристића, Жарка Обрачевића... Заиста је велика привилегија да људе које гледате као мали касније у животу имате прилике не само да упознате, већ и да са њима радите“, каже главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић.

Некада је телевизија била једини прозор у свет.

„Од једног канала ТВ Београда, данас имамо Национални јавни сервис где имамо три земаљска канала, сателитски програм и још 14 телевизијских канала које наши гледаоци могу да прате преко дигиталне платформе РТС планета. Имамо прва три програма Радио-Београда и Радио 202 и још седам кабловских радио-канала“, навела је Ковачевићева.

Скренула је пажњу и на то да РТС гаји музичку продукцију која „чини пола музичке културе земље“, као и симфонијски, џез, два народна оркестра. Архив РТС-а има довољно материјала да емитује 28 година програма.

„РТС је чувар нашег сећања, стуб културе нашег сећања. Ми сада имамо 2.600 запоследних, а некада је имао 8.500 запослених. Много мање људи данас обавља толики посао“, додала је главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Ипак, напомиње да РТС мора и даље да се развија и иде у корак са временом.

„Морамо да пратимо како се друштво развија, како напредује наука, индустрија и технологија. Природно је да се све то одражава и на развој телевизије. Некада сте могли да пратите дешавања само преко телевизора, а сада преко телефона можете било где да пратите ТВ или да отварате РТС-ов сајт и Јутјуб канале“, истиче Ковачевићева.

Према њеним речима, важно је да је РТС најгледанија телевизија у Србији и један је од 17 јавних сервиса који су најгледанији у својим земљама.

„Зашто је важно да смо гледани? Зато што грађани Србије плаћају претплату и што се ми трудимо да имамо разноврсну понуду. Важно је да људи који вас плаћају и желе да гледају ваш програм. Бесмислица је да се каже да није важно да ли смо гледани“, наглашава Ковачевићева.

Две најгледаније емисије у земљи су квиз Слагалица и информативни Дневник.

„Поред свих покушаја ријалитија, подгревања ниских страсти и ужаса који нас запљускује са различитих телевизија са националном фреквенцијом, Слагалица је најгледанија емисија. Дневник је најгледанија информативна емисија. То довољно говори о нашим гледаоцима и земљи“, додаје главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Оно што ће ову јесен свакако обележити су спортска дешавања, пошто ускоро следи Европско првенство у кошарци, а онда и Светско фудбалско првенство у Катару, за који се РТС посебно спремио.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи