Читај ми!

Све је спремно за 94. доделу Оскара, само да учесници и гости стигну на време

Додела Оскара почиње за неколико сати, номиновани вежбају говоре, а црвени тепих је спреман за хаљине, смокинге и дијаманте у ишчекивању овог догађаја за који се сви надају да ће означити повратак у нормалност.

Иако се церемонија додела награда Америчке академије за филм и науку враћа у Долби театар, организатори су свим учесницима и гостима наметнули обавезу да стигну раније.

То значи да, иако камере неће почети да емитују програм уживо из Долби театра до 17 часова по пацифичком времену (у 2 сата после поноћи по нашем времену), награде ће почети да се деле већ од 16 часова. Пошто је Еј-Би-Сијев пред-шоу на црвеном тепиху заказан од 15.30 до 17.00, ова одлука је створила велике логистичке изазове за све.

Одлука да се одступи од скоро вековне традиције доделе Оскара, само да би се постигла већа гледаност телевизијског преноса уз динамичнију и забавнију емисију, наишла је на оштре критике чланова академије.

У отвореном писму које је упућено почетком месеца, више од 70 добитника Оскара, укључујући Џејмса Камерона, Кетлин Кенеди и Џона Вилијамса, рекло је да ће план нанети „непоправљиву штету“ репутацији Оскара тако што ће одређене „мање звездане“ кандидате третирати као „грађане другог реда“.

Али академија је инсистирала на томе да жели да се сваки кандидат третира са једнаким поштовањем – и у том циљу су замолили оне који присуствују додели Оскара да буду у Долбију у 16 ​​часова.

„Желим да сви уђу у 16 часова“, рекао је главни продуцент церемоније доделе Оскара, Вил Пакер, за Лос Анђелес тајмс. „Имаћемо детаљан распоред за црвени тепих – сви ће моћи да прођу и да имају довољно времена да уђу и прате све доделе награда. Желимо да и ови добитници буду у могућности да одрже своје говоре и имају тренутак славе на тој сцени пред својим колегама“, тврди Пакер.

Новинари Лос Анђелес тајмса су анкетирали већину номинованих у категоријама глуме, режије и сценарија, и како се чини, већина, ако не и сви, имају намеру да покажу солидарност са колегама из изузетих категорија – монтажа слике, монтажа звука, оригинална музика, дизајн продукције, шминка, кратки играни филм, кратки анимирани и кратки документарни филм – и доћи ће у салу сат раније.

С обзиром на силину реакција које је изазвала ова одлука организатора, нико не жели да буде прозван јер није подржао колеге, тако што ће се шепурити по црвеном тепиху док се њима деле награде у празној сали.

„Апсолутно ћу бити у сали када буду дељене награде за шминкере. Ако ће то да значи да ме неће сликати на црвеном тепиху или Еј-Би-Сију, или шта год да је, онда нека тако буде“, била је изричита Џесика Честејн, која је за улогу у филму Очи Тами Феј, номинована у категорији најбоља главна глумица.

Да би помогли звездама да избегну такве потенцијалне проблеме, Академија и Еј-Би-Си отварају црвени тепих сат времена раније него обично. Према речима упућених, и пре него што су најављене промене у церемонији доделе Оскара, већ је било планирано да се промени распоред проласка црвеним тепихом, као и прошле године, али због протокола око ковида 19.

Тамо где то буде потребно, интервјуи ће бити унапред снимљени – нешто што је такође рађено у претходним годинама – а затим ће бити емитовани док интервјуисани већ седе у сали.

Са сигурношћу се може рећи да ће неки учесници сигурно закаснити. Али већина сматра да је овај додатни напор вредан тога, како би се осигурало да се тај први сат који није емитован на телевизији, који ће имати свог домаћина који тек треба да буде најављен, буде што је могуће посебан – и што нормалнији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи