Читај ми!

„Иљаду пута сам је гледао – ал’ тек тад сам је видео"

„Било једном у Србији" - како је почела љубавна прича између Рушке и Динета

Рушка је од урокљиве девојке постала цвет српског Манчестера. Како је Дине, човек који је снимио стварање историје свог места, успео да у Ружици види нешто што нико није.

У инсерту који је објављен, можете да осетите атмосферу која провејава улицама Лесковца, због које ћете пожелети да будете део епохе.

Слобода Мићаловић и Немања Оливерић у улогама су Ружице и Динета који ће вас својим бојажљивим удварањем натерати да насмејани напустите биоскопску салу.

После потуцања по белом свету, 1922. године, два пријатеља Дине и Цоне се враћају у родни крај, варошицу на југу Србије. Долазећи у оронули Лесковац у њему затичу - Дине свој руинирани биоскоп, а Цоне сопствену сахрану!

После рата Дине (Немања Оливерић) се неким чудом затекао у Паризу где је научио о лепотама живота у великој метрополи, упознао лепе Парижанке и открио нови медиј - филм.

Цоне (Виктор Савић) је после рањавања и амнезије завршио у Манчестеру, тадашњој престоници индустријског развоја, где је научио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успеха.

О Ружици су кружиле разне приче, да онај ко се за њу увати - под земљу ће заврши, али Дине, мајстор свог заната и човек који има око за лепо, у Ружици открива цвет коме ће се цела чаршија после дивити.

Слобода Мићаловић и Немања Оливерић су маестрално одиграли пар који пркоси свим ничим провереним, али прихваћеним локалним митовима у Лесковцу између два рата. Зар треба рећи да је победила љубав?

У филму су бриљантне улоге остварили и Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Драган Петровић Пеле, Божа Марјановић, Андрија Стоилковић као и Иван Бекјарев коме је ово последња улога.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи