Читај ми!

Горан Богдан о другој сезони Мочваре: Никола је стално на рубу, он је темпирана бомба

Друга сезона напетог трилера „Мочвара", од викенда, 12. и 13. марта, почиње са емитовањем на Првом програму РТС-а. Глумац Горан Богдан открива да је радња серије измештена у „један нови свет“, а да је лик који тумачи, и даље на путу своје борбе.

Мочвара је настала по сценарију Милене Марковић и у режији Олега Новковића.

Гостујући у Београдској хроници, Горан Богдан је најавио да је друга сезона серије различита у односу на садржај који су гледаоци могли да виде у првој сезони Мочваре.

„Јако је другачија. Прва је била мрачна и тешка. То је лепота Милениног писања и Олеговог рада, са којима ми је част да радим, стварно сам срећан. А друга сезона, ко је гледао прву,  биће апсолутно другачија. То је као нека нова серија", рекао је Богдан.

Додао је да се радња одвија у Војводини, док су дешавања из прве сезоне била смештена у Београду.

„Нови су ликови, имамо пуно колега из Мађарске који су у другој сезони, па се и прича мађарски, а друго поднебље и други језик аутоматски те измештају у неки нови свет", каже Богдан и додаје да његов лик инспектора Николе, и у новој сезони – наставља да се бори.

„Аутодеструктивац је, темпирана бомба, он је стално негде на рубу. Он помаже другима зато што ваљда себи не може помоћи. Он стално тиња, а Војводина га мало уземљи и смири, заљуби се...", испричао је Богдан, и истакао да другу сезону могу пратити и они који нису одгледали прву.

„Улоге осећам под језиком" 

Нова сезона Мочваре има десет епизода, а Богдан поручује гледаоцима да очекују спектакл: „Мислим да је то једна посвећена, квалитетна, и сигурно добра серија". 

Глумац је прокоментарисао и регионалну сарадњу, када су у питању ТВ пројекти: „Догађа се нешто добро за нашу струку, у последње време се снима пуно, квантитет нужно рађа квалитет, тако да се сви налазимо у некој ренесанси што се тиче снимања, продукција, серија...".

Објашњава и да је то убрзање – тренд који је почео и пре пандемије коронавируса.

Говорећи о томе како иначе бира улоге, каже да то ради „по неком сензибилитету који није сталан, који се мења и пливајући је".

„Зависи од периода живота, у ком се стању ја налазим, некад ми паше више то, некад то – то једноставно осетиш под језиком", описао је и додао да је лепота у томе да се, „када се добије улога, на њој ради".

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи