Читај ми!

Трилеру „Нитрам“ Београдски победник 50. Феста

Јубиларни, 50. Фест завршава се свечаним уручењем награда и концертом Симфонијског оркестра РТС-а у београдској Комбанк дворани.

Београдски победник 50. Феста је аустралијски трилер Нитрам, редитеља Џастина Курцела, који се бави суштинским изазовима недостатка комуникације међу људима, образложио је жири на челу са Милошем Биковићем.

Главни глумац тог филма Калеб Ландри Џоунс добио је награду за најбољу мушку улогу.

Аргентинка Сузана Жуане проглашена је најбољом глумицом за улогу у филму Оптужба, Ивана Атала.

Тај филм је награђен је и за сценарио. Најбољи деби је Зборница, хрватске редитељке Соње Тарокић, а специјално признање додељено је филму руског синеасте Алексеја Германа млађег – Кућни притвор.

„Мислим да је публика овогодишњег ФЕСТ-а могла да открије нове ауторе и да се инспирише одређеним темама, одакле год оне долазиле. Јесам задовољан budući да се ово јубиларно 50. издање Феста одржало у опет ванредним околностима", рекао је Југослав Пантелић, уметнички директор Феста

„Овај фестивал свакако није био граница наших способности, али јесте мера наших могућности у датом тренутку", каже Иван Карл, председник одбора Феста.

Фест је традиционално доделио и незванична признања, где су тријумфовали домаћи филмови.

Награда „Небојша Ђукелић“ за најбољи филм из региона – припала је остварењу Душана Милића Мрак, а Политикина награда „Милутин Чолић“, за најбољи српски филм приказан у програмима Феста, додељена је Страхињи Бановићу, редитеља Стефана Арсенијевића.

У наредним данима Фест на бис – са најтраженим филмовима 50. Међународног филмског фестивала у Београду.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи